Vyprážané kurča



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 kuracích štvrtí alebo 12 dolných stehienok, hladká múka, 2 vajcia, mlieko, strúhanka, soľ, repkový plej

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie štvrte rozkrojíme na 2 časti- stehienko a zvyšok a osolíme. Do rúry dáme plech s olejom a predhrejeme ju na 250 stupňov. Kým sa nám olej zohrieva, obalíme si kuracinku v trojobale: múka, vajcia zmiešané s troškou mlieka, strúhanka. Do rozpáleného oleja na plechu postupne poukladáme obalené mäsko a znížime teplotu na 200 stupňov. Sledujeme farbu a stehienka podľa toho otáčame. Ak sú pekne zlatisté, znížime teplotu na cca 150-180 stupňov, každý podľa svojej rúry a dopečieme. Celková doba vyprážania je 45 minút. Podávame so slovenským šalátom alebo zemiakmi.

tu už máme mäsko obalené
vkladáme ho do oleja na plechu a do zohriatej rúry
a už len podávať:-)
super príloha je slovenský šalát, kuk v mojich receptoch