Mandľové sušienky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 bielky, 120g práškového cukru, 120g hladkej múky, 100-120g mandlí (príp. lieskových orieškov)

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkoch

Z bielkov a cukru ušľaháme sneh
Postupne pridávame múku
A nakoniec zľahka vmiešame celé mandle
Cesto rozotrieme do formy na srnčí chrbát, ktorú sme vopred vystlali papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry (170°C) a pečieme cca 25 minút, kým to pekne narastie a zružovie.
Po upečení hneď vyklopíme z formy a necháme poriadne (!!!) vychladnúť, najlepšie cez noc do druhého dňa. Musí to byť skutočne celkom studené lebo sa to bude veľmi zle krájať.
Vychladnuté krájame na tenučké plátky, ukladáme na plech a ešte chvíľku dosušíme v teplej rúre (cca 5-10 minút, podľa hrúbky sušienok, musia trošku "chytiť farbu")
Hotovo, môžeme sa pustiť do maškrtenia :)