Mandľové sviečky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1-2 balíky tortových oblátok* jedno balenie piškót* 2dl mlieka* 1 mandľový puding* 150g kr. cukru* 250g masla* bielu čokoládovú polevu* olúpané mandle

POSTUP PŘÍPRAVY

Konečne som sa premohla a začínam pomaly nahadzovať Vianočné receptíky...........za tento recept ďakujem Iveta S. (yvett), ktorá mi ho poslala emailom.

Tortové oblátky si nakrájame- opatrne aby sa nerozlámali- z jednej oblátky asi 6 obdlžníkov. V hrnci privedieme vodu do varu, natiahneme navrch utierku alebo gázu- ako pri stáčaní oblátok do zmrzliniek http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3033&user=5741, odporúčam ale utierku poriadne natiahnuť, neskladať ju, napnúť a okolo hrdla hrnca poriadne oviazať šnúrkou. Oblátky nad parou nahrejeme- zvlhnú aby sa dali stáčať do tvaru sviečok- trubičiek.
Z cukru, mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý krém.
V pôvodnom recepte je napísané, že ešte do teplého pudingu zašľaháme maslo. Môj puding síce bol ešte teplý- nie horúci, no zašľahávala som puding do rozšľahaného masla. Plnenie sviečok som fotila, no darili sa mi iba také červenkasté fotky, čiže som ich zmazala.
"Trubičky" si naplníme krémom- celé vnútro, na jeden koniec kvapneme kvapku- alebo trochu viac- rozpustenej polevy, priložíme piškótku, pridržíme a položíme na tácku. Na druhý koniec sviečky nalejeme trochu polevy, vtlačíme mandľu, necháme stuhnúť.
A sviečky sú hotové!!! =DD