Kuracie prsia so smotanovo-šampiňónovou omáčkou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia * hubové korenie * olivový olej * maslo * šampiňóny * instantná hubová polievka * mlieko sladká smotana * kyslá smotana
POSTUP PŘÍPRAVY
recept bol v plus1deň, ale mierne som ho upravila, príloha-knedlík osvedčený suprový podľa Jana F. (Naja) ID 3566
|
kuracie prsia si nakrájame na kocky, zakapneme olivovým olejom a pridáme hubové korenie |
|
opečieme na panvičke, keďže som ja robila viacej tak som mäso rozdelila a opekala v dvoch várkach (robila som 4 stredne veľké prsia) |
|
opečené odložíme na tanier |
|
v panvici s vyšším okrajom roztopíme maslo |
|
pridáme nakrájané šampiňóny (dala som 250 g balíček) a restujeme (úžasná vôňa mňam) |
|
polievku si rozrobíme v mlieku, ja som dala pol litra mlieka na to množstvo |
|
viď polievka |
|
orestované, mňam ja by som už aj rovno mohla jesť :)) |
|
prilejeme rozhabarkovanú polievku |
|
pridáme kuracie prsia a podusíme 10-15 minút |
|
pridáme sladkú smotanu |
|
šupla som ešte petržlenovú vňať a so sladkou smotanou ešte krátko prehrejeme |
|
na záver pridáme kyslú smotanu a znova prehrejeme |
|
príloha knedlík, už osvedčený a superný od Jana F. (Naja) ID 3566, a ešte na záver podotknem, že soľ nie je treba pridávať, lebo hubové korenie a instantná polievka obsahujú soľ, a kto chce môže okysliť octom resp. citrónom, ale ja nemusím tak som vynechala |