Kuracie prsia so smotanovo-šampiňónovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia * hubové korenie * olivový olej * maslo * šampiňóny * instantná hubová polievka * mlieko sladká smotana * kyslá smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

recept bol v plus1deň, ale mierne som ho upravila, príloha-knedlík osvedčený suprový podľa Jana F. (Naja) ID 3566

kuracie prsia si nakrájame na kocky, zakapneme olivovým olejom a pridáme hubové korenie
opečieme na panvičke, keďže som ja robila viacej tak som mäso rozdelila a opekala v dvoch várkach (robila som 4 stredne veľké prsia)
opečené odložíme na tanier
v panvici s vyšším okrajom roztopíme maslo
pridáme nakrájané šampiňóny (dala som 250 g balíček) a restujeme (úžasná vôňa mňam)
polievku si rozrobíme v mlieku, ja som dala pol litra mlieka na to množstvo
viď polievka
orestované, mňam ja by som už aj rovno mohla jesť :))
prilejeme rozhabarkovanú polievku
pridáme kuracie prsia a podusíme 10-15 minút
pridáme sladkú smotanu
šupla som ešte petržlenovú vňať a so sladkou smotanou ešte krátko prehrejeme
na záver pridáme kyslú smotanu a znova prehrejeme
príloha knedlík, už osvedčený a superný od Jana F. (Naja) ID 3566, a ešte na záver podotknem, že soľ nie je treba pridávať, lebo hubové korenie a instantná polievka obsahujú soľ, a kto chce môže okysliť octom resp. citrónom, ale ja nemusím tak som vynechala