Jedlé červeno-bodkové hríbiky pre červeno-bodkovú dcérku :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na každý hríbik: jedno vajíčko + jedna rajčina * na trávu použite petržlenovú vňať, čínsku kapustu, šalátovú uhorku alebo brokolicu, čo Vás napadne * na biele bodky majonézu alebo biely jogurt

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuk nižšie:

1. V snahe spríjemniť môjmu bodkovanému milovančeku útrapy ovčích kiahní, sme sa bodkovali navzájom a .....
2. .... a vybodkovali sme si aj šalát, ktorý sme si urobili na raňajky. Dúfam to nikto nepochopí ako návod na raňajkovanie muchotrávok červených :-)))))))
3. Na prípavu jedlých muchotrávok som si najprv ako vždy, vycapila moju pomocníčku na kuchynskú linku,
4. a takisto som si vycapila na kuchynskú linku všetky pakšamenty, ktoré potrebujeme na výrobu jedlých červených hríbikov s bielymi bodkami: na každý hríbik potrebujeme jedno vajíčko uvarené natvrdo, jednu o niečo väčšiu rajčinu ako klobúčik, troška bieleho jogurtu alebo majonézy na bodky, a niečo zelené ako trávičku, z ktorej budú vykúkať hríbiky.
5. Rajčinám skrojíme spodok a troška vydlabeme črievka, aby sme mohli klobúčik položiť na nôžku hríbika.
6. Takto vydlabeme črievka z rajčín a skrojíme tučnejšiu spodnú časť vajíčok - na tenší špic budeme "napichovať" rajčinové klobúčiky.
7. Ako trávičku použijeme šalátový uhorku, ktorú škrabkou na zemiaky nakrájame na tenučké pásiky.
8. Laurinka ukladá trávičku z uhoriek a petržlenovej vňate na tanier, a ja som zatiaľ urobila hríbiky - vidno ich vpredu na fotke. Na vajíčko som posadila klobúčik a o chvíľočku pôjdeme hríbiky zasadiť do trávy.
9. Laura už hríbiky zasadila do trávy a bodkuje bielym hustým jogurtom,
10. a hotovo! Roztomilý šalát je finito!