Sypaná štrúdla



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g polohrubej múky, 500g kr.cukru, 500g ml.maku, 7-8 postrúhaných jablk, škoricový cukor, 1 celé maslo alebo Hera

POSTUP PŘÍPRAVY

Sypké suroviny zmiešame, na vymastený plech nasypeme 1/3 tejto zmesky, posypeme 1/2 nastrúhaných jablk a trochu posypeme škoricou. Na to nasypeme 2/3 zmesky a posypeme druhou 1/2 jablk a zase posypeme šk. cukrom, a na to dáme poslednu časť zmesky. Nakoniec navrch nastrúhame celé maslo. Koláč pečieme asi 45 min, kým nie je povrch koláča krásne chrumkavý.
Teplé alebo vychladnuté krájame na kocky a podávame na tanieriku ako dezert ozdobený šľahačkou, ale nemusí byť. Koláčik je výborný a vláčny..