Vanilkovo-čokoládová torta s ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 5 vajec,5 lyžíc kryštálového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžice horúcej vody, 3 lyžice postrúhanej mliečnej čokolády, 1 lyžička prášku do pečiva Vanilkový krém: 4 žĺtka, 7dl mlieka, 2 vanilkové pudingy, 1 lyžica hrubej múky, 2 vanilkové cukry, 250g masla, 150g práškového cukru, 2 lyžice rumu +++++ tuk na vymastenie formy, 100g postrúhanej mliečnej čokolády, šlahačka a ovocie

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme vodu, múku, prášok do pečiva, vmiešame postrúhanú čokoládu a vmiešame sneh z bielkov. Pečieme vo vymastenej tortovej forme pri teplote 180 stupňov asi 25 - 30 minút.
V mlieku rozšľaháme vanilku, pudinga múku. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding.Necháme vychladnúťa občas premiešame.
Maslo s práškovým cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame puding a po kvapkách rum, potom vmiešame čokoládu.
Upečený korpus rozrežeme, jednu stranu natrieme ovocným lekvárom a druhú polovicou krému. Druhou polovicou krému natrieme celú tortu, čokoládou obsypeme boky a na vrch naložíme ovocie podľa vlastného výberu a dozdobíme šľahačkou.
Dobrú chuť.