torta so skrytým číslom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

korpus/ teda na jeden plech/: 3 vajíčka, 3 lyžice kr. cukru, 3 lyžice vody, 3 lyžice polohrubej múky, 1/4 prášku do pečiva, citrónová kôra, do tmavého pridáme kakao krém na celú tortu: 3/4 l mlieka, 120 g Gustinu, 250 g pr. cukru, 375 g masla, 200 g hery, do 1/3 krému primiešame kakao

POSTUP PŘÍPRAVY

viď obrázky

najprv som si nakreslila na štvorčekový papier vzor, torta bola pre nášho deda, ktorý oslavoval 55 rokov. Tmavé kocky sú hnedé korpusy a biele svetlé korpusy. Takto by to malo vyzerať keď sa torta rozreže.
zamiešané svetlé cesto, robila som hneď na dva plechy, takže dvojita dávka
spolu som urobila 5 bielych koprusov
hnedé cesto, tiež dvojitá dávka
spolu 2 korpusy
a takto vyzerala moja kuchynská linka obložená korpusmi, a ešte jeden je v rúre
a uvarené krémy, mňam
a začínam skladať puzzle, ja som robila tortu širokú 15 cm, takže spodný plát mal 15cm, keď si pozriete ten prvý obrázok, spodný plát korpusu je vlastne spodný riadok z nákresu, a ešte na svetlý korpus dávame biely krém, na tmavý dávame tmavý
asi tom to mala odfotiť skôr, aby to bolo lepšie vidieť, ale nejak som sa do toho pustila a zabudla som takže: druhy riadok nákresu začína 3 svelé, 2 tmavé, 5svetlých atď a my režeme, 3 cm zo svelého korpusu, 2 cm z tmevého, 5 cm zo svetlého a pokračujeme. Len na seba ukadame vrstvy.
keďže je náš dedo vinár, tak aký iný tvar som mohla zvoliť, no predsa fľašu, aj keď je nejaká tučnučká pačila sa, zbytky krému som zmiešala a natrela som celú tortu a zarovnala kraje
ozdobéné K2 /kto nepozná je to niečo ako marcipán dá sa kúpiť v cukrárskych pomôckach/, teda poťah mal byť viac mramorový, ale akosi sa nevydaril, aspoň že to hrozno sa podobá /tiež z K2/
a ešte raz rozrezaná torta a hor sa do papkania.