Zapekaný karfiol s bešamelom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 väčší karfiol, 200 g tvrdého syra (môže byť aj údený), 4 vajcia, sušený tymián NA BEŠAMEL: maslo, hladká múka, mlieko a vegeta. Maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie plechu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Karfiol si uvaríme v slanej vode asi 12-15 minút. Zapekaciu misku vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Poukladáme karfiol. Potom si pripravíme bešamel. Maslo rozpustíme, pridáme múku a chvíľku popražíme. Zalejeme mliekom, pridáme pol lyžičky vegety a uvaríme hustejšiu kašu. Len nie betón:-))) Za občasného miešania necháme trocha schladiť. Do schladeného bešamelu pridáme 3/4 nastrúhaného syra (ja som dala 45% eidam), žĺtka a nakoniec sneh z bielkov. Premiešame a zalejeme karfiol. Na vrch postrúhame zvyšný syr a posypeme tymiánom. Pečieme zakrytý asi 25 minút pri teplote 180°C. Potom odkryjeme a dopečieme ešte 10 minút.

Ja to podávam so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Je to mňamka. Prajem dobrú chuť:-)))