Bábovka pre vyťažené maminky.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento recept je najlepší aký poznám. Vždy sa k nemu vraciam a verím, že aj Vás dostane svojou jednoduchosťou. Takže 1 šálka polohrubej múky, pol šálky hladkej múky, 1 šálka práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 1 šľahačka, 4 vajíčka

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme si vyhriať trúbu na 200 stupňov. Vymažeme si formu a vysypeme hrubou múkou. Ak máte malé šálky, tak surovín pridáme na 1,5 šálky. Ja mám tak na 2,5 dc. Všetky prísady dáme do misky a vyšľaháme poriadne ručným šľahačom. Ja pridávam aj pár kvapiek citrónovej arómy. Ak je cesto moc husté zriedime ešte mliekom na primeranú konzistenciu. Väčšiu časť odlejeme do formy a do zbytku pridáme kakao a vymiešame. Dolejeme na cesto. Znížime teplotu na 160 stupňov a pomaly pečieme. Skúšame špajlou. Ak je po vytiahnutí čistá, máme hotovo. Necháme 10 minút vychládať vo forme a potom opatrne oddelíme nožíkom a vyklopíme. Dobrú chuť.