Grófske rezne

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 ks bravčové stehno alebo karé, soľ, biele korenie,5 PL horčica, 3PL olej , 10PL polohrubá múka, 2PL mletá červená paprika, 1KL vegeta, 2,5 dcl vriaca voda, maslo.

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, jemne osolíme, okoreníme. V miske si zmiešame horčicu s olejom. V hlbokom tanieri si zmiešame polohrubú múku a mletú papriku. Mäso potrieme horčicovou zmesou a obalíme v múke ( poriadne povtláčame múku do mäsa ). Na rozpálenom oleji prudko opražíme a preložíme do plechu. Na každý kúsok mäsa položíme 1KL malsa. Výpekom podlejeme mäso v plechu (pokiaľ nie je veľmi spálený) a podlejeme vriacou vodou, do ktorej sme pridali vegetu. Pečieme vo vyhriatej rúre najprv zakryté, pred koncom odokryjeme, aby sa mäso trocha zapieklo.

Podávame so zemiakovou kašou.