Trojhran z piškót



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 balíčky dlhých piškót
1 Zlatý klas ,3 PL kryštálový cukor ,
2 balíčky vanilkový cukor ,
400 ml mlieka ,
120 g masla , rumová esencia ,
silná čierna káva ( používam meltu , keďže mám malé deti , chuť v pohode...)
čokoládová poleva .

POSTUP PŘÍPRAVY

1) Krémový prášok-Zlatý klas - a vanilkový cukor rozmiešame v troche mlieka ,zvyšné mlieko dáme variť .Keď zovrie ,vlejeme doň rozmiešaný prášok ,podľa chuti dosladíme ( cca 2 -3 PL cukru ).Miešame , až kým zmes nestuhne .Do mierne vychladnutého vmiešame maslo a esenciu .
2) Piškóty postupne namáčame do kávy a ukladáme ***na celú plochu tácky .Natrieme na ne vychladnutý krém a potup opakujeme tak ,že je každá vrstva o piškótu užšia .
3) Vzniknutý trojhran jemne dotvarujeme rukami a celú oblejeme polevou .Dáme do chladu stuhnúť na niekoľko hodín ,( najlepšie aj celú noc ) .
*** Tip na ukladanie piškót : začíname spodný pás 4 ks vedľa seba ,3,2,1

Nám veľmi chutí .Prajeme Vám dorú chuť .Ak ho vyskúšate doma , napíšte , ako Vám chutil .