Čokoládová roláda
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Prísady:
Kandizované ovocie - čerešňa
Cesto:
6 ks vajec
70 g práškového cukru
20 g kakaa
40 g hrubej múky
Krém:
250 g rastlinného tuku
50 g práškového cukru
2 PL silnej horúcej čiernej kávy
3 PL kryštálového cukru
2 dcl vody
2 PL kakaa
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup:
Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme preosiate kakao a premiešame.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou ho zľahka zamiešame do cesta.
Na plech dáme papier na pečenie, rovnomerne naň rozotrieme cesto a upečieme.
Ešte teplé cesto aj s papierom dáme na vlhkú utierku a zavinieme do rolády.
Vychladnuté cesto oddelíme od papiera, potrieme krémom a kandizovanou čeresňou.
Krém:
Z kryštálového cukru vyrobíme karamel. Zalejeme 1 dcl vody a necháme rozvariť. Vo zvyšnej vode (1 dcl) rozmiešame kakao, vlejeme do rozvareného cukru a pri miernej teplote za občasného miešania varíme 10 minút.
Maslo s cukrom vymiešame do penista, postupne pridávame kakaový sirup, dobre vymiešame a po lyžiciach pridáme horúcu kávu.