Tkanie z papiera



Je to vynikajúci spôsob recyklácie a možnosť spracovania aj tých najmenších zvyškov. Ak ste trošku ako ja a skladujete aj krásne baliace papiere o rozmeroch 10×10 cm, lebo taký krásny papier predsa nemôžete vyhodiť, teraz sa vám všetko zíde!
Je to aj dobrý nápad na aktivitu s deťmi – aspoň pocvičíte jemnú motoriku a samozrejme zabavíte harantov :o)

Potrebujeme:
- papiere všeho druhu (zvyšky baliaceho papiera, časopisy, obrázky, farebné papiere, krepový papier, hodvábny papier, noviny, noty, staré pohľadnice, popísané zošity, použité kancelárske papiere, fotografie…jednoducho čokoľvek, čo máte k dispozícii)
- kovové pravítko
- rezátko/nožnice
- podložku
- ceruzku
- lepidlo
- pri projektoch typu pohľadnice sa vám zídu napríklad aj šablóny, raznice, zožívačka, obojstranná lepiaca páska, stužky a iné ozdôbky…



Tu som použila dve rôzne strany z časopisov. Urob si základnú mriežku (ak nevieš ako, postup nájdeš na http://www.be-creative.sk/?p=1899), nič nemeraj, proste ju urob takú, ako ti to dovoľuje obrázok. Máš?


Teraz už ale meráme, lebo potrebujeme vedieť, aké má byť veľké okienko v samotnej pohľadnici. Vyrež ho tak, aby bolo na každej strane aspoň o 1 cm menšie ako mriežka (lepiť ju tam budeme). Detail – pri skladaní a rezaní nezabudni, ktorá strana pohľadnice bude predná. (ja ju mám na ob.otočnú o 180st.)


Vyber si výrez, ktorý sa ti najviac páči, ale nezabudni na to, že z každej strany potrebuješ okraje na prilepenie. Zvyšné kúsky odrež. Ja lepím tak, že olepidlujem okraje okienka a položím na ne mriežku, ktorú popritláčam cez bielu A4.


Z vnútornej strany to po prilepení vyzerá takto. No, nie je to najhoršie, ale aj tak sa mi to nepáči, takže to začistíme. Ako prvé vygumujeme ceruzkové značky.


Obyčajná kancelárska A4 obstihnutá vlnkovatými nožnicami a prilepená na zadnú stranu tkanej mriežky…


Teraz už iba tuning. Ja som podľa oka urobila embosovacím perom dookola žliabok.


Na zadnej strane v ľavom hornom rohu som urobila dierku a prevliekla som stužku – stužky používam obzvlášť rada.................................................. Originálny návod spolu s ďalšími možnosťami využitia tejto techniky nájdeš na http://www.be-creative.sk/?p=1899