Ďalšie dobré rady

Našla som pár dobrých rád, ktoré sa niekomu hodia.



Olivový olej
Hodí sa na zvláčnenie popraskaných rúk a pier . Rovnako zafunguje aj obyčajné maslo ci margarín, ale na rozdiel od olivového oleja sa tak dobre nevsiaknu.

Válček
Jedným z najjednoduchších spôsobov ako sa zbaviť studených nôh je masáž valčekom. Stačí ním prechádzať chodidlá 3 minúty. Okrem zahriatia ešte premasírujú aj šľachy a Vaše nohy budú citeľne "ľahšie".

Kuracia polievka
Zmierňuje príznaky nachladnutia. Pomôže aj pri začínajucom pocite nachladnutí. Je dobré nielen piť dostatok tekutin, ale dopriať si hoci aj dva taniere kuracej polievky denne. Ta zabraňuje zahlieneniu.

Fľaša teplej vody
Posilní imunitu. Kedykoľvek máte dojem, že na vás tzv. „niečo lezie“, priložte si fľašu s teplou vodou k hrudníku. Pod hrudnou kosťou se nachádza týmus, ktorý vytvára T-lymfocyty, ktoré sú základom obranných funkcií organizmu. Teplom ich činnosť posilníte.

Zemiaky
Pomôžu proti jačmennému zrnu. Jeden zemiak rozpoľte nahrejte v mikrvnke, zabaľte do látky. Keď je vlažná pridžte ju na 10 minút pri oku.

Whisky
Zlikviduje bolesť v krku. Nenabádáme Vás k bezhraničnému užívaniu alkoholu! Aj keď niektorí odborníci doporučujú radšej len kloktať whisky s vodou, my to považujeme za plýtvanie. Úplne najlepšie je whisky vypiť, pomocníka na bolest v krku si pripravíte, keď vytlačíte polovičku citrónu, pridáte trochu teplej vody, lyžicu whisky a lyžičku medu. A bude po bolesti.

Žuvačka bez cukru
Udržuje v kondicii uši. Zápal uší patrí k dosť nepríjemným bolestiam. Pri nachladnutí, nádche a chrípke sa smrkaním dostáva hlien aj do ušnej trubice. Svetové štúdie dokázaly, že riziko zápalu uší vďaka zahlieneniu sa o polovicu znížia, ak žujete žuvačky. Je to dané pohybom jasien a čeľustí. A umelé sladidlo xylitol, ktoré obsahují iba žuvačky bez cukru, napadá bakterie, ktoré problém spôsobujú.

Jahody
Sú vynikajúcim bielidlom fľakov na zuboch. Postačí trieť zuby jahodou. Prírodné kyseliny pomáhajú všetky škvrny vyčistiť.

Čokoláda
Ak vás škriabe v krku, skúste čokoládu. Theobromin, ktorý obsahuje kakao, totiž potláča nervové senzory a tým mierni bolest v krku.

Kávové zrná
Nepríjemného zápachu v ústach sa zbavíte žuvaním kávových zŕn.