Ako ušiť plienočku 2.



Mám tu pre vás ďalšiu vychytávku, ako si jednoducho, rýchlo a veľmi lacno vyrobíte ďalší typ plienočky pre vášho prcka. Konkrétne prešitím viacvrstvovej plienky na nohavičkovú.

Potrebujeme:
- viacvrstvové plienky
- bavlnenú látku, alebo tričko
- trenkovú gumu

Ja som použila viacvrstvové kalifornské štvorce z nebielenej bavlny veľkosti 2 (40x45, momentálny rozmer po opratí 38×40,5), ktoré sa mi podarilo vyhandlovať za super cenu 1Eur/kus. Výsledná cena plienočky je tak aj po veľkorysom zaokrúhlení ledva 2 eurá.



Strih na výslednú plienočku si urobte podľa niektorej z vašich existujúcich plienok – ja som použila strih z kapsy Bum Genius 3v1. Strih položte na vv a obkreslite – obkreslite iba horné vykrojenie na nohy a spodok dotiahnite rovno dole. Od stredovej časti vv sa držte aspoň 2cm, aby ste tam potom dokázali vložiť gumu.


Vystrihnite. Z oboch bočných odstrižkov si vystrihnite vkladačku a oblúčiky na zväčšenie zapínacích krídielok. Vkladačku vystihnite tak, aby ste ju potom mohli rozložiť. Ak viete, že bočné zapínacie krídelká zväčšovať nepotrebujete, vystrihnite si radšej väčšiu vkladačku.


Kontrola. Mali by sme mať 1x nohavičky, 1x vkladačku zo štyroch vrstiev, 2x krídelká.


Na radu prichádza zdobenie. Ja som použila vyradené tričko. Z látky vystrihnite pruh široký ako stredová časť plienky+6 cm (zahnutie látky) a dlhší o 6 cm. Prišpendlite ho na látku tak, aby ste založenými okrajmi pruhu približne o pol centimetra presahovali stredovú časť vv. Ak máte kvalitný stroj, ktorý prešije aj 9 vrstiev látky, môžete šiť aj po pôvodnej línii. Ja taký stroj ešte nemám a preto musím šiť cez menej vrstiev. Viď obrázok.


Prišijeme tenkým cikcakom. Ja som použila farebnú niť na zlepšenie nálady.


Prišitie zväčšovacích krídielok. Odstrihneme z nich zošitý koniec a vložíme ich do nastrihnutých krajov plienky. Vkladáme ich do stredu, medzi 2 a 2 vrstvy plienky, tak, aby sa nám tieto cca o 1 cm prekrývali. Pristehujeme a prišijeme cikcakom.


Všijeme gumu. Podrobne rozpísaný návod na všitie gumy nájdete v prvej časti “Ako si ušiť plienočku 1.”. Gumu v spodnej časti plienky vložíme čo najtesnejšie k našitej ozdobnej látke, aby nám ostala rezerva na zošitie plienky.


Plienočku obšijeme 2x cikcakom. Detailnejšie AKO nájdete opäť v prvej verzii šitia plienky.


Vkladačku máme z pôvodného materiálu v štyroch vrstvách – to je ale savá slabota a tak je nejaké vrstvy pridáme. Pridala som jej ďalších 6. Tu som napríklad použila starú vyradenú bavlnenú košelu, ale fantázii sa medze nekladú. Zostehovať a 2x obšiť cikcakom.


A máme hotovo. Nohavičková plienočka za maximálne 2 eurá. Zapínanie je pomocou snappi sponky...Kompletný návod ako aj ďalšie tipy nájdete na http://www.be-creative.sk/?p=1673. Cikaniu zdar!