Líčenie pre deti - mačička



Dievčence, síce je už po karnevaloch, ale skôr sa mi nepodarilo nahodiť tento postup na líčenie detí. Dcéru som nalíčila mojimi šminkami, určite lepšie by sa hodili origoš farby na tvár, ale nemala som... Líčenie šminkami preto nie je také výrazné, ako by sa na karneval hodilo, ale účel to splnilo... Nevýhodou bolo skôr, že sa líčenie rýchlejšie otrie, nevydrží moc dlho a o pár hodín sa pomaly "stráca". Prikladám postup ako som nalíčila dcérku, myslím si, že toto líčenie je jednoduché.



1. Najprv namaľujte čiernou mäkkou ceruzkou okolie očí. Skúste si najprv nejakou bledšou ceruzkou urobiť línie, kadiaľ budete očká líčiť, pretože čierna ceruzka sa zle "gumuje" :-). Samozrejme, prichystajte si aj vatu s odličovačom, ak niečo pokazíte, jemne to odlíčte.


2. Potom namaľujte ňufáčik a aj miestečko nad perou, vyfarbite načierno a skúste to jemne prstom rozotrieť.


3. Tu som troška vytieňovala tmavobordovým tieňom na oči líčka, bielym tieňom som zvýraznila okolie očí a bradu. Použítejte lesklé tiene. Skôr ich nanášajte malou hubkou, jemne pritláčajte, aby ostalo na tváričke čo najviac líčidiel.


4. Tu som zvýraznila bielym tieňom ešte viac okolie očí a brady.


5. Znova som pridala na líčka ružový shine odtieň, tento istý som použila aj na vrchnú časť očí pod obočím a na pohyblivé viečko.


6. Čiernou ceruzkou urobte jemné ťahy fúzikov a vyznačte bradu.


7. Opäť dolíčte bielym odtieňom okolie líc, brady a očí.


8. Kontúrkou na pery nakreslite na čelo obrysy mašličky, ak má Vaša ratolesť ofinu, máte o starosť menej :-).


9. Ružovým trblietavým odtieňom mašličku vyfarbite a jemne rozotrite.


10. Hotovo. Nezabudnite na uši, sákriš :-).


20. Narúžujte pery. Viac vynikne tmavý rúž ako svetlý. Pridajte farbu na líčka a hotovo.