snehuliaci podľa Tildy



Na žiadosť niekoľkých mamičiek vkladám návod na výrobu snehuliačikov.
Jednotlivé diely vystrihneme podľa strihu (ja som najskôr šila a potom vystrihla, s prídavkom na švy cca 2-3 mm, dolu na otvore som nechala väčší prídavok, cca 1 cm). Pozor obrázky so strihmi si treba zväčšiť, lebo pri vkladaní som ich musela pozmenšovať.

telo 2x - spodok necháme nezošitý, aby sme ho mohli vypchať, a potom ešte prešijeme body A a B, aby mohol snehuliak stáť, trojuholník, ktorý tak potom vznikne odrihneme tiež s prídavkom cca 2-3 mm.

ruky 4x - po zošití si nastrihneme jednu vrstvu látky, vždy tú ktorá bude zvnútra od tela, treba dať pozor, lebo jedna je ľavá a jedna pravá

krídla 2x - zároveň všijeme jednu vrstvu vatelínu, tie už potom nevypchávame, za účelom prevrátenia, tiež nastrihneme jednu vrstvu látky.

Potom diely opatrnene poprevraciame, prežehlíme a zošijeme. Ja som si to zjednodušila, ja som ich pozlepovala lepiacou pištolou.
Šál som tiež iba vytrihla pásik dlhý asi 30-40 cm, široký cca 4,5 cm, ten som iba zožehlila napoly, do vnútra som dala zažehlovaciu pásku a zlepila.
Na telo vyšijeme krížiky čiernou niťou.
No a potom treba už iba vyrobiť venček, ja som ho urobila z konárikov brezy a zviazala drôtikom a potom som tam lepiacou pištolou nalepila korálky.
Líčka som nafarbila farbou z ostrúhanej červenej cezurky a NOS ? tak to je tiež iba zlomený hrot z červenej farbičky nalepený lepiacou pištolou.
Veľa zdaru.



toto sú tí praví


strih, telo, ruky, krídla a sú tu aj stromčeky


tu je ako sa má zošiť telo a nastrihnúť ruky


ďaľší snehuliaci