Malovanie na porcelán



používam farby PéBéo Porcelaine 150

Hotové výtvory udržujte poďla pokynov výrobcu farieb - napr. nepoužívajte drsnú stranu huby pri čistení. Výrobky nevystavujte vyššej teplote ako 130 stupňov a podobne.
Nakoľko farby nie sú glazúra, môže sa stať, že sa vám po čase niekde sem tam farba odlupne (nevadí, dodatočnou kvetinkou zamaskujete)



Vymyslíme si ČO budeme malovať a NA ČO budeme malovať Pripravíme si farby na porcelán, štetce, vatové tyčinky, papierové utierky, vodu, ceruzku, papier a čo vás ešte napadne. ODMASTÍME PODKLAD!!! (inak nám farby nebudú dobre držať, alebo sa môžu odlupovať). Odporúčam malovať iba na porcelán, resp. glazovanú keramiku, s malovaním na arcopalové riady nemám dobré skúsenosti. Farba sa mi časom odlupla. a....


malujemeeeeee. Ak sa nám nejaká tá čiarka nepodarí, nevadí. Opravíme vatovou tyčinkou trošičku zvlhčenou vo vode. Necháme vyschnúť. Kým farby nevypálime, idú zmyť takže pozor na vlhké ruky alebo pokvapkanie výtvoru.


Hotový výtvor vypálime. Ja najradšej vypalujem v horkovzdušnej rúre - konvekčná rúra sa to tuším oficiálne volá. Dá sa vypalovať aj v normálnej rúre, ale iba ak viete presne nastaviť teplotu čo u našej plynovej nejde a už som si nejaké tie hrnčeky nechtiac spálila :o/