"modelovanie" zo sadry



Tip pre mamicky,ktore sa chcu zabavit s detmi od cca 5 rokov (zvazte same,ja deti este nemam ;o)... verim,ze sa vam tento napad zapaci. ked bol moj muz na praxi v umeleckej skole,prave toto deti strasne bavilo



Takze klasickym sposobom (myslim,ze je uvedeny aj na obale sadry) si pripravime hustejsiu sadru. Pripravime si cele,nederave mikrotenove vrecka (napr.si ich vlozime do pohara s okrajmi von,alebo ratolest podrzi) a do jedneho roha dame zopar lyzic sadry. Vytlacime vzduch a sacok poriadne zakrutime (mozeme aj zaviazat,pre istotu). No a teraz podla vlastnej fantazie hmotu v sacku vytvarujeme do roznych tvarov. Pre deti je zabavne to len hocijako postlacat,nemusi sa to vobec na nic podobat, budeme to este farbit,tam sa ukaze,co z toho vznikne ;o) moj muz robil so sadrou a tolko sa mu zvysilo,tak som to takto zuzitkovala - na svietnicek ;o)


Stvrdnuty tvar vyberieme zo sacku a nechame dobre preschnut. Neviem ako dlho to trva, to uvidite same, zavisi od tvaru a hrubky nasho "dielka", budete citit,ze sadra je na dotyk sucha,nie vlhka a tazka


tu uz mam vysusene srdiecko, na fotke rozdiel nevidno,ale je bielucke - to znamena,ze je suche. predtym bolo take sivkaste - vlhke a teraz uz mozeme malovat.ja som pouzila akrylovu farbu Slovakryl,ale myslim,ze to pojde krasne aj temperkami. Ked deticky hmotu len tak hala-bala postlacaju, pri malovani nech sa snazia najst v nej zvieratko alebo podobne. Zalezi na vasej fantazii :o)


Vymalovane. Finito :o) Pokial sa vam nebude pacit ta "sackova" struktura,ktora zostane,mozete ju vyhladit jemnym smirglom,ale mne sa praveze velmi pacila, este som tie dierky sem-tam vyfarbila na zlto, na fotke to moc nevidiet,ale vyzera to pekne :o)