Plstenie - ako vyrobiť plstené mydielko



Pomôcky na plstenie mydielka
mydlo
vlna
voda, teplá a studená
(urýchľovač plstenia – roztok)
bublinkovú fóliu
silonku

Prajem veľa chuti do práce.



1.Na stôl si rozprestrieme bublinkovú fóliu a do fľaše s rozprašovačom si pripravíme roztok na urýchlenie plstenia (ak nemáme, teplú vodu). 2.Pripravíme si farebnú vlnu a mydlo. Z vlny natrháme jemné chumáče a obalíme nimi mydlo z obidvoch strán. Dávame dobrý pozor, aby sme mali pekne obalené aj boky mydla. Z farebných kúskov vytvárame vzory.


3.Mydlo obalené vlnou dáme do silonky. 4.Mydlo v silonke postriekame roztokom na urýchlenie plstenia, alebo teplou vodou. Vlnu cez silonku jemne pritľapkávame k mydlu. 5.Mydlo aj so silonkou hnetieme v rukách. Po krátkom čase plstenia ho vyberieme zo silonky, aby sa vlna nepriplstila k silonke.


6.Ďalej hnetieme v rukách. Pre lepšie plstenie striedame oplachovanie striedavo teplou a studenou vodou. 7.Plstíme až kým vlna nie je dostatočne splstená.


8.Mydlo nakoniec opláchneme pod tečúcou vodou a necháme vysušiť. 9.Používame na umývanie rúk a tela ako peeling. Môžeme ho vložiť do skrine na prevoňanie prádla. Ak sa mydlo vymydlí, ostane nám plstené vrecúško na čokoľvek.