Fólie na nechty - postup



Pozrite si obrázkový postup ,)



Nechty nalakovať (priehľadným lakom alebo lakom podobnej farby ako je fólia). Lak nechať dostatočne uschnúť.


Fóliu si nastrihať na primerane široké kúsky.


Špeciálne lepidlo si aplikujte na necht podobne ako keď si lakujete nechty. Dbajte na to, aby bol celý necht od kraja ku kraju pokrytý vrstvou lepidla. Počkajte, kým sa farba lepu na nechte zmení z bielej na priehľadnú. Odporúčaný čas je 5 - 8 minút. Tento čas je možné skrátiť napr. použitím UV lampy alebo fénu. Po nanesení lepidla sa už nechtov nedotýkajte!!!


Fóliu prikladať na necht lesklou časťou nahor.


Prstom jemne pritláčajte fóliu na nechty. Používajte pri tom pohyby smerom zo stredu ku okrajom nechta. Pomôcť si môžte pomarančovým drievkom.


Po chvíľke jemne zdvihnúť kúsok fólie a jemne ju celú akoby zlúpnuť dolu - oddeľujeme prenosovú časť fólie. Motív ostane prilepený na nechte. Ak sa fólia neprilepila dostatočne a odťahuje sa z nechtu aj s lepidlom, znamená to, že lepidlo ešte nebolo dostatočne suché. Ak sa fólia neprilepí vôbec, lepidlo bolo už príliš suché. Ak sú na nechte stále miesta, kde sa fólia neodtlačila, použite časť fólie, ktorá ešte nebola priložená na nechte a pokiaľ nie je lepidlo suché, upravte ňou želané miesto. Ak medzičasom lepidlo zaschlo, naneste na neodtlačené miesto ešte jemnú vrstvu lepidla a na tejto ploche zopakujte celý proces popísaný vyššie.


Nechty pretrieme Top Coatom alebo krycím lakom. Po nanesení krycieho laku sa fólia môže "zmrštiť". Po zaschnutí sa ale fólia vráti do pôvodného stavu. Popukanie/zmrštenie spôsobuje lepidlo na fólie, ktoré sa týmto nanovo "aktivuje". Pre dlhšiu trvácnosť môžeme Top Coat / krycí lak aplikovať každé dva dni.