Háčkovaná TUTU suknička



Začíname odspodu. Nerobime klasicku retiazku ale zhackovavame jednotlive očka volanovej vlny.
Háčkujeme do potrebnej dlzky cca o 10 cm viac ako je obvod bokov, hackujeme na velkom haciku c. 5 aby to bolo volné a padavé. Nakoniec spojime a hackujeme dve rady dlhych stlpikov.
Otocime a z rubovej strany vhackkujeme očko po očku volanovu vlnu, potom zase otocime a z licovej strany znova dva rady dlhych stlpikov.
Takto opakujeme dovtedy kym nemame cca 7 riadkov vhačkovanej volanovej vlny, môze byt aj viac.
Očka uberame cca v siestom rade dlhych stlpikov a to kazde desiate očko, to uplne staci, dalej netreba uberat.
Ked dohackujeme volanovu čast, vymenime hacik za mensi 3,5 a hackujeme pasovu čast, klasickymi dlhymi stlpikmi. Kedze sme zmensili hacik, ocka su hustejsie a suknicka sa nam automaticky opat sama zuzuje, a uz len pre kontrolu premeriavame ci nahodou netreba od oka niekde ubrat, ale vacsinou netreba, zalezi od toho aky dlhy zaklad sme dole urobili.
Ked ukoncime, do predposlednej rady dlhych stlpikov poprepletame klasicku nohavicovu gumu namiesto snurky, suknicka bude pruznejsia a pohodlnejsia. Snurku mozeme vpliect iba na vonok ale iba dekoracne.



Zháčkujeme očka volanovej vlny


Prevliekame kazde očko volanovky


Do pozadovanej dlzky, cca o 10 cm viac ako obvod bokov a nakoniec spojime


Háčkujeme dlhe stlpiky na haciku čislo 5 aby to bolo voľné a padavé.


Potrebujeme dva rady dlhych stlpikov.


Otoočíme a z rubovej strany vháčkujeme volanovu vlnu.


Takto vyzera prechod od spodu smerom na hor


Znova otocime na lícovu stranu a háčkujeme dva rady dlhych stlpikov


Znova vhackujeme volanovku a opakujeme az do pozadovanej dlzky volanovej časti suknicky. Očká uberame len jeden krat, cca v siestom riadku dlhych stlpikov kazdý desiaty stlpik. Viac netreba.


Po dokonceni volanovej časti, vymenime háčik za mensí 3,5 a háčkujeme pásovú čast, dlhymi stlpikmi (v pripade hrubsej vlny klasickymi očkami), suknicka sa sama zuzila lebo očka su uz mensie, uz len sledujeme ci sa zuzuje dostatocne, spravila uz uberat netreba.