ZAZVOROVY SIRUP.CIBULOVY SIRUP

Zázvorovy sirup -Suroviny:\\r\\n220 gramov očisteného čerstvého zázvoru\\r\\n450 ml kryštálového cukru\\r\\n450 ml vody\\r\\nPostup:\\r\\nOčistené kúsky zázvoru nakrájajte na tenké plátky, alebo menšie kocky\\r\\nV hrnci zohrejte vodu, primiešajte cukor\\r\\nKeď sa cukor roztopil, pridajte do vody kúsky zázvoru\\r\\nNa miernom ohni pomaly varte zázvor, hodinu, hodinu aj pol, podľa veľkosti kúskov\\r\\nAk sa voda odparuje príliš rýchlo, môžete ju počas varenie prilievať\\r\\nAk je už zázvor poriadne prevarený, mäkký, vyberte ho zo sirupu. Ak ešte nie ste spokojní s hustotou sirupu, varte ho ďalej. Mne sa z tejto porcie podarilo vyrobiť asi pol litra sirupu.\\r\\nNechajte sirup vychladnúť a uložte ho do chladničky.UCINKY-pôsobí proti nevoľnosti, zvracaniu a kinetóze\\r\\nuvoľňuje pri dráždivom kašli so silným zahlienením\\r\\npomáha pri črevnej infekcii\\r\\nuľavuje od rannej nevoľnosti\\r\\npomáha tiež pri bolestiach hlavy CIBULOVY SIRUP- 2 väčšie cibue a ošúpaný citrón nakrájame na kolieska a ukladáme do vyššej nádoby, (napr. zavárací pohár). Naspodok dáme citrón, potom cibuľu, posypeme kryštálovým cukrom. Vrstvíme opäť citrón, cibuľa, . Dame na teplé miesto a o 2-3 hodiny cibuľa a citrón pustia šťavu.Dôležité: sirup sa musí pripravovať každý deň čerstvý, neskladovať!\\r\\nZlejeme a podávame deťom po lyžičkách,Vždy sa musí robiť čerstvy lebo vraj potom sa robia toxíni v cibuli...



-