Renovácia záhradnej hojdačky



Naši raz kúpili lacnú záhradnú hojdačku. Vlastne ulakomili sa na cenu a vydržala ani nie 2 roky. Plátená sedacia časť sa po dažďoch, horúčavách a mrazoch úplne dotrhala, nakoľko to bola neoddeliteľná súčasť hojdačky. O strieške ani nevravím. Našiť nové neviem, nakoľko by som to musela ručne a ja som na toto neskutočne grambľavá. Nedá sa tu použiť šijací stroj.
Tak naši hojdačku vyhodili. Vzala som si ju, všetku hrdzu a škaredú zožltnutú farbu som natrela na červeno. Sestrin priateľ mi poradil - a toto považujem za nápad - , že výborné je králičie pletivo na obalenie lavičky. Viete, manžel už skúšal daťahať aj drôty, no tlačilo to. Ja som sa pokúšala z plachty aj našiť priamo na hojdačke, no stačilo párkrát sadnúť a už to popukalo :((((( Králičie pletivo je až neskutočne pohodlné a netlačí. Na vrch hojdačky som malými ohybnými drôtikmi pripevnila bambusovú rákos..... Pri vankúšoch som sa riadne pleskla po vačku, stáli aj s poštou 34 Eur, čo naši dali za celú hojdačku, ale sú super a neľutujem.....Ináč ten sestrin priateľ dal cez to už len deku, úplne to stačí. ..........ďalej v obrázkovom postupe.


/Dvor nemáme ukážkový, teda nie je výstavný, žije sa tu, behá tu kopec deciek, dvaja psy, venčia sa tu zajace, behajú tu mačky, nehovoriac o všelijakých hlodavcoch, ktoré dcéra chová, ďalej je tu jazierko, ktoré môžem upravovať koľko chcem, ochvíľu mám kamene okolo neho ukážkovo naukladané, nahádzané vo vode aj so všelijakými hračkami, piesok z pieskoviska musím večne vyhrabávať z trávnika :)))) proste čistý blázninec. Preto prosím pozerajte len to, čím vás chcem inšpirovať, nie na nedokonalosti....ale v podstate maminy to poznajú samé/ :)



Natiahnuté pletivo. Konce sa dajú pridrôtikovať, no dobré je aj vziať nejaký hák, podobrať očká a zatočiť. Drží to zaručene. Takto sa to dá aj vyrovnať, ak by náhodou niekde pletivo ovísalo.


Na strechu som kupovala bambusovú rákos šírku 150. Stálo to 17 Eur. No neminula som to všetko, pozrite si ďalej, na čo som zbytok použila. Teda tá rákos nemá zas životnosť pri veternostných podmienkach neviemkoľko rokov, ale určite je to hodnejšie, krajšie a trvácnejšie ako pôvodná strieška. Zvyšok môžete odložiť a použiť na hojdačku keď stará ošpatnie. Na moju by to vyšlo na 3 krát.


Takúto striešku som vyrobila. Povedala som si, že keď vedia píliť drevo kočky z Farmy, dokážem to aj ja :)))) Nohy striešky sú v zemi cca 30 cm a sú použité zo stromov, ktoré sme opilovali. Slúži mi na odkladanie sušiakov a hlavne pre malého na hračky.


Spodok striešky má "riadnu konštrukciu". Potiahla som to fóliou na fóliovník a prisponkovala. Až na to som celé pridrôtikovala bambusovú rákos.


Tak, a tu som vyminďárila zvyšok bambusov. Ukladám si sem seno pre zajačiky.