Bylinkáč



Veľmi ma potešil nápad na bylinkáč, ktorý je o návod nižšie. Preto by som rada ukázala, aký bylinkáč som vyrobila ja. Nie sú v ňom síce bylinky, ale je to super na bylinky, hlavne preto, lebo väčšina sa zvykne nekontrolovateľne rozrastať a tu budú mať svoj priestor.
Vyrobila som si ho sama, nie je to nič náročné, použila som drevo, ktoré manžel poštiepal do krbu. Najrpv som si nakreslila špirálu a vykopala ryhu. Začala som veľmi hlbokou jamou, postupne som jamu zmenšovala a tým pádom polienka išli vyššie. A tiež sme mali polienka menšie-väčšie, tak som si to prispôsobila. Podľa potreby som si hĺbku ešte upravila pridaním piesku. Celé som to zafixovala zemou, aby to poriadne držalo. Určite som sa s tým nepiplala. Vnútro som vysypala zeminou a vysadila. Pôvodne som chcela bylinky, no nemala som si kam dať túto moju obľúbenú čerstvo nasadenú letničku /ešte mi nezakvitla, ináč je to krásna Kapucínka s jedlým kvetom/. Á, vlastne aj kapucínka je bylinka, ako som si práve vygooglila. Chuť je dosť podobná chrenu. Tak možno som niekoho inšpirovala



Takto to vyzeralo koncom mája. Akože kvety sú už dosť pojedené a bolo tam aj zopár žltých .... teraz keď to narástlo, vadí mi hore ten guľatý krušpán, nabudúci rok ho presadím inde a nechám to čisto s letničkami.


dnešná večera