Uhorkový šalát - zaváraný, vynikajuci



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kg uhoriek, 3dcl octu, 30dkg krystaloveho cukru, 4 polievkove lyzice vegety, pol lyzice soli, 3-4 cibule, 2 feferonky ( nemusi byt )

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyborny salatik , ak neviete co s prerastenymi uhorkami, alebo mozte pouzit salatove, ja som tentoraz pridala aj mladucke cukiny, kedze mi ich obzieraju slimaci....povodny recept je na 3kg uhoriek ale mne sa to zda potom prisilne, tak som to upravila, ale mnozstvo ingrediencii sa da prisposobit vasej chuti.

dnes som dostala uhorky, velmi prerastene, uz nie su ani na kvasaky, tak som si spomenula na vyborny uhorkovy salat, ktory som robila naposledy pred dvoma rokmi...ked som ho u mojej krstnej mamy jedla, ani som nevedela, ze je to zavarany uhorkovy salat, tak som si vypytala recept.....
trosku som ho pozmenila a pridala aj malicke cukinky, na ktore maju zalusk slimacie rodinky a aj tak by pri ich apetite nestihli dorast....uhoriek som mala asi styri kila a cukiniek bolo rovne kilecko
uhorky osupeme(ak su mlade, supku mozme nechat), vsetko umyjeme a nastruhame na kolieska
aj cibuľu
feferonky nakrajame tiez na kolieska, alebo su to baranie rohy....?
potom pridame ostane veci, ako cukor, sol, vegetu a ocot a poriadne, najlepsie rukou pomiesame a nechame postat taku slabu polhodinku
tu mame salat oddychnuty, este ho pomiesame a mozme
plniť poháre
Plnime tak, aby sme dali vsade aj stavicku, pohare uzavrieme a sterilizujeme mate dve moznosti aby sa chytili viecka 20 minut pri teplote 80 stupnov (alebo nechajte teplotu vystupit na 100°C a hned vybrat a nenechat dalej sterilizovat )a hned potom povyberame z hrnca a nechame chladnut, no a neskor ked uz bude po uhorkovej sezone si mozme pochutit.