♠ Orechové mušličky...♠



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g hladkej múky, 100g mletých orechov, 125g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 200g tuku, 1 vajce, 1 bielok ♠♠♠♠♠ Náplň: 100g hrozienok, 100g pomletých orechov, 100g postrúhanej čokolády...

POSTUP PŘÍPRAVY

V miske rozmiešame múku, mleté orechy, vanilkový a práškový cukor a soľ. Potom pridáme nasekaný tuk a 1 vajce. Vymiesime cesto, ktoré po častiach rozvaľkáme na 0,5 cm hrúbku. Z cesta vykrajujeme kolieska /s asi 6 cm priemerom/, potrieme bielkom, naplníme plnkou, preložíme napoly a okraje popritláčame, povrch tiež potrieme bielkom, aby nepopraskali. Pečieme na 180 °C, 10 minút. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre.



♠♠♠♠♠


Náplň: hrozienka si asi hodinku pred prípravou namočíme do horúcej vody alebo rumu, potom zmiešame s orechmi a čokoládou /horkou alebo mliečnou/.