Domáce rožky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg hladká múka, necelé 2 kocky droždia, 600 ml mlieko, 2KL soli, olej, žĺtko na potretie, KL cukru.
POSTUP PŘÍPRAVY
Z droždia , teplého mlieka a lyžičky cukru si spravíme kvások.
|
Zapracujeme do cesta s olejom a ďalšími prísadami, a vymiesime nelepivé cesto a necháme vykysnúť. |
|
Po vykysnutí narežeme cca 20 kúskov, z ktorých urobíme guličky. Necháme znova podkysnúť cca 20 minút. |
|
Z každej guličky vyvaľkáme ovál, ktorý od konca skrútime (neprekladáme) do rolky. |
|
Dáme na plech a necháme odpočívať ešte 15-20 minút. Potom ich potrieme žĺtkom, ktoré sme zmiešali s trochou teplej vody a dáme piecť na cca 220 st. na 12-15 minút. |
|
Po upečení ich treba preložiť na mriežku aby nenavlhli odspodku. Dobrú chuť. |
|
Upečené. |