Šošovica na indický spôsob
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Balíček šošovice * soľ * mletá rasca * olej * cibuľa * cesnak * 3-4 KL kari * kyslá smotana * voda
POSTUP PŘÍPRAVY
Ďalší recept, ktorý nám poslal krstný z Indie. Posúvam ho teda ďalej.
|
1. Deň dopredu si namočte šošovicu, aby sa na druhý deň kratšie varila. |
|
2. Na druhý deň ju poriadne sceďte. |
|
3. Na oleji speňte cibuľu a cesnek. Cibule a cesneku dajte koľko chcete, určite tým nič nepokazíte. |
|
4. Šošovicu nasypte do hrnca a na oleji ju aspoň 10 minút prudko restujte! Nepodlievajte vodou. |
|
5. Šošovicu musíte dobre osmahnúť. Zvoľte kvalitný hrniec, aby neprihorela. |
|
6. Pridajte lyžičku mletej rasce, soľ, |
|
7. a 3-4 lyžičky kari korenie alebo kurkumy. |
|
8. Teraz prichádza na rad voda. Podlejte šošovicu trochou vody a duste 30-40 minút. Počas dusenia podlievajte vodou. |
|
8. Keď je šošovica mäkučká a voda úplne odparená, pridajte jednu kyslú smotanu. |
|
9. Jedlo poriadne premiešajte a nechajte chvíľočku prejsť varom. |
|
10. Jedlo som poliala troškou šľahačkovej smotany na prianie môjho zákonitého. Toto je asi prvé jedlo, ktoré nám Laura spapkala. Indii zdar!!! Šošovica výborne chutí s bielym pečivom. |