Šľahačkovo-marhuľový zákusok
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cestá: 14 vajec, 14 PL kryšt. cukru, 14 PL polohrubej múky
Plnka: 1 PL pudingu Zlatý klas, 4 PL kryšt. cukru, 2 vanilkové cukry, 2.5 dcl mlieka, 1 balíček želatíny, voda, 2 smotany na šľahanie, 4 PL prášk. cukru a
asi dva 7dcl poháre zaváraných marhúľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuk dolu na obrázkový postup:)
|
Takže prv než sa pustíme do prípravy cesta alebo čohokoľvek iného, dáme si napučať do 2 dcl pohára želatínu. Voda nemusí byť až po okraj pohára, stačí tak do 3/4:) |
|
Až teraz sa pustíme do cesta. Oddelíme si bielky od žĺtkov... |
|
...trochu ich vyšľaháme, ale naozaj len trochu, a pridáme 7 PL cukru. |
|
Keď je z toho poriadny sneh, pridáme žĺtky a zašľaháme.... |
|
..po žĺtkoch nasleduje 7 PL múky. Múku do cesta dobre všľaháme. |
|
Môžeme vyliať na plech a dáme piecť asi na 15 minút do rúry vyhriatej na 180C. Potom si rovnakým spôsobom upečieme ešte jednu piškótu. |
|
Z týchto ingrediencií si uvaríme puding. |
|
Pudingu dajte veľkú kopcovitú lyžicu, nech je dobre hustý:) |
|
Zatiaľ čo nám puding mierne vychladá, skontrolujeme, či želatína dobre napučala:) |
|
Keď puding vychladne (asi na 60C), vmiešame doň želatínu. |
|
Teraz si vyšľaháme 2 šľahačky. |
|
Pridáme 4 PL práškového cukru a zase šľaháme. |
|
Ak puding stále nie je vychladnutý, môžeme si medzitým nakrájať zavárané marhuľky |
|
Keď už vychladol, zľahka ho vmiešame do šľahačky. |
|
Trochu plnky natrieme na piškótu a poukladáme pokrájané marhule. |
|
Nasleduje ďalšia vrstva plnky... |
|
...a na ňu piškóta a na piškótu zase plnka:) ale už tenučká vrstva, len aby zakryla cesto. |
|
ozdobíme podľa vlastného gusta. Zákusok by mal približne 3 hodiny tuhnúť niekde v chlade... Lenže my sme to už nevydržali a papali ho asi o pol hodku:) |
|
Dobrú chuť:) |