Cviklový šalát
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 stredne veľká cvikla (alebo cca 400 ml pohár zaváranej), 250-300 g diétnej salámy, 1 väčší citrón, majolenka, kyslá smotana, 4 natvrdo uvarené vajíčka
POSTUP PŘÍPRAVY
***
|
Cviklu uvaríme, nakrájame asi na ½ cm kolieska a na kocky, ja som použila pretláčacie koliesko (ak použijete zaváranú cviklu, nechajte ju poriadne odkvapkať a nemusíte už ochucovať citrónom), |
|
pridáme na menšie kúsky nakrájanú salámu, najlepšie na jemno - najprv na na kolieska, naukladať ich na seba a nakrájať, zabudla som predtým cviklu ochutiť citrónovou šťavou, tak som ju pridala až v tomto kroku, vytlačila som šťavu z polky jedného väčšieho citróna, |
|
premiešame, pridáme nakrájané natvrdo uvarené vajíčka - pretlačila som ich cez koliesko, |
|
pridáme asi ¾ malého pohára majolenky a ¾ kelímka kyslej smotany, |
|
premiešame, ja som už nemusela ničím ochucovať, ale vy si podľa potreby dosoľte, alebo pridajte citrónovú šťavu, či štipku cukru. Šalát odložíme do chladničky, pred podávaním premiešame a podávame s pečivom. |
|
*Dobrú chuť * |