Marlenka - fantastická a nie veľmi náročná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Recept na túto marlenku mi poslal kolega mailom. Môžem povedať že je sto krát lepšia ako kupovaná. Ja nie som až tak veľmi na sladké, ale jej som sa naozaj nevedela dojesť :) CESTO: 250g masla, 3 vajcia, 300 g kryštálového cukru, 400 g hladkej múky, 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny, 100 ml mlieka, 3 polievkové lyžice medu KRÉM: 500 ml mlieka, 6 polievkových lyžíc krupice, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, 200 g masla, polovica plechovky salka, NA DOKONČENIE: 100g mletých orechov, rum

POSTUP PŘÍPRAVY

Takže najprv cesto : v hrnci rozpustíme maslo, pridáme med, cukor, mlieko a dôkladne premiešame. V inej miske zmiešame spolu múku so sódou - po premiešaní pridáme k zmesi ktorú máme v hrnci. Všetko premiešame. Počas miešania máme sporák stále zapnutý. Potom ako je všetko spojené sporák vypneme a keď zmes už nie je vrelá - no mala by byť stále teplá , pridáme celé vajcia. Na plech si dáme papier na pečenie a cesto rozdelíme na tri plechy, pričom na každom ho rozotrieme na tenko a dáme piecť do trúby na 200 stupňov, 8-10 minút. Upečené a vychladnuté pláty poukladáme na seba a orežeme okraje (odrezky nevyhadzujeme, ešte ich budeme potrebovať). Krém: z mlieka, cukru a krupice uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vlažnej pomaly primiešame zmäknuté maslo a salko. Potom jeden plát pokvapkáme rumom, potrieme 1/3-nou krému, priložíme druhý plát, a zľahka primačkneme, potom zasa krém a plát, končíme vrstvou krému. A teraz prichádzajú na radu odrezky, ktoré rozdrobíme a zmiešame s pomletými orechami a touto zmesou bohato posypeme vrchnú vrstvu. Hotovú marlenku necháme v ladničke aspoň niekoľko hodín uležať, najlepšie do druhého dňa.