POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tento koláčik robíme už pár rokov.Môžem len doporučiť využiť sezonné ovocie.A hlavne cesto je raz -dva hotové. Je to výborne ľahučke, šťavnatučké cesto....
POSTUP PŘÍPRAVY
Na celu prípravu potrebujeme hlavne jeden 500 g jogurt ...v postupe som aj vyfottila
Vsetky ingrediencie potom vymeriame pomocou tohto kelímku.
Potrebujeme:
X 500g bieleho jogurtu,
X kelímok polohrubej múky,
X kelímok cukru kryšt.,
X 2 vajcia,
X sezonne ovocie,
X prášok do pečiva
drobenku :
X 50 g múky hladkej,
X 40 G masla
X 50 g pras.cukru
použila som tento biely jogurt a v tomto kelímku som si vymeriavala ingrediencie |
v jednej miske som si zmiešala vajcia , jogurt a cukor... |
v druhej miske zmiešala kelímok múky a prášok do pečiva.. medzitým prišla na rad----------- D R O B EN K A:, či mrvenička zmiešate cukor, múku a maslo až kým Vám nevznikne masa ako cesto.. |
drobenku zatiaľ odložime nabok !!!!!!!!!!!!!!a zmiešame zmes z jogurtu zo zmesou múky a prášku do pečiva. |
na vopred vymastený plech som vyliala celú zmes a potom naukladala...ovocie. no inak povodne to mali byť čerešne, pretože som dostala veľa a preto ma aj napadlo urobiť tento recept, ale nakoniec som tam dala zmes ovocia../mrazeného/ |
a nakoniec posypala drobenkou...apropo ...ja som strúhala. A potom do trúby na 18O cca 3O min. Dobrúú chuť |