Zemiakový chlieb (nigina) ID 32120
- moj úúplne prvý chlebík - od Kristínky - je naozaj skvelý
FOTKU MÔŽU KOMENTOVAT LEN REGISTROVANÍ UŽIVATELIA
Celkom 9 komentárov
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.11.2009, 0:44)
Maťka, vyzerá báječne. A na prvýkrát taký vydarený, ty si talent (Y) (L)

ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (upravené 8.11.2009, 8:18)
Kristínka ďakujeeem , ja mám z neho takú radosť (radost) (radost) a je naozaj bombastický (Y) (Y) (Y) - ešte sa Ťa spýtam - ako dlho nechávaš ten chlebík kysnúť - lebo to som naozaj nevedela a mám pocit, že tie 2 hodky čo som ho nechala ja bolo asi aj veľa *-) - lebo ako som ho narezala pred pečením, tak trošku tým spľasol, potom sa ešte trochu zdvihol - ale nie veľmi a Ty ho máš taký baculatejší :-$ :-$ - alebo, že by to robila tá ražná múka, čo som tam pacla ??

ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.11.2009, 22:47)
Maťka, musím sa priznať, že presne to neviem. Ingrediencie som dala do DP a program na prípravu cesta celý trvá 1,5 hodky. Nevšimla som si, kedy prestala miesiť a začal kysnúť. Inak DP si aj prikuruje pri tom kysnutí.
No po vybratí z pekárne to ešte trocha premiesim, rozvaľkám a stočím do bochníka. Potom to dám buď na sporák, vedľa čohosi, čo sa tam varí, alebo ak sa nevarí, tak to šupnem do rúry a nahodím t = 50°C asi tak 1/2 hodky. Ja som tento zemiakový zatiaľ robila iba 2x a zatiaľ som nemala odvahu experimentovať s pomermi rôznych múk. K tomu sa idem odhodlať až teraz, keď som si overila jeden typ múky. Postupne budem pridávať iné druhy. Možné to je, čo vravíš, lebo s ražnou múkou býva chlieb taký menej nakysnutý. Ražnej sa sa preto nedáva až tak veľa.
Martinka, ak ho budeš ešte niekedy robiť, tak tie zárezy do bochníka urob hneď ako sformuješ bochník, asi to bude tak lepšie.
Aj tak tvoj chlebík vyzerá úžasne a verím, že vám chutil a snáď aj tebe zachutí pečenie chlebov ;-) (Y)

ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.11.2009, 23:17)
Ďakujem za radu Kristi - aj to mi pomohlo - tiež si myslím, že tej ražnej bolo veľa - inak pravda je taká, že som jej tam toľko neplánovala dať, ale zasekla sa mi váha - beťárka 8-| 8-| a ja som sypala a sypala - a nakoniec tá ražná sa nejak už nedala oddeliť od tej obyčajnej :-D :-D - ale odhadujem, že na 100%, že pomer múk bol nakoniec 1:1 - čo je asi fakt veľa . *-) Vidíš - to je dobrý nápad - s tými zárezíkmi na začiatku - tak to určite urobím nabudúce, ..... a veru keby sa mi chuťovo ten chlebík tak nepáčil, asi by ma to odradilo a viacej by som sa s tým nebabrala a skončila klasicky pri žemličkách a vianočke (smich) (smich) ....... ešte musím pozrieť dobrý hnetač na cesto /DP zatiaľ nechcem - možno časom, ale neviem či by som ju využila, skor postrádam ten ručný hnetač, lebo bez neho som úplne hotová/ - A ďakujem moc za pochvalu (L) (L)

ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (7.11.2009, 21:41)
(Y) (Y) (Y) (Y)perfektny

ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.11.2009, 7:32)
Ďakujeeem Lucka (L) (L)

ODPOVEDAŤ
Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485, mimibazar.sk/allak (7.11.2009, 19:01)
Vonia až sem (hotdog) hneď by som si dala kúsok (Y) (Y)

ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.11.2009, 7:31)
Veru aj bol voňavučký a fajnovučkýýýý :-p :-p :-p

ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (7.11.2009, 17:29)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19552 - múku som miešala hladkú s ražnou 1:1

ODPOVEDAŤ