. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana T. (Doli) ID 9581
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.12.2006
Naposledy: 27.1.2021 9:09
Aktualizácia: 23.11.2013 22:17
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 16
RODINNÉ FOTOGRAFIE 206
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

MÚČNIKY, POHÁRE

Estónsky kringel


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Na 2 ks: 600 g polohrubej múky. 1 čaj. lyž. soli, 240 ml. vlažného mlieka, 30 g droždia, 60 g rozpusteného masla, 2 vaječné žĺtky, 2 pol. lyžice cukru. Plnka: 100 g mäkkého masla, 8 pol. lyžíc cukru, 6 čaj. lyž. škorice.

POSTUP PRÍPRAVY

Tu je origoš recept aj s postupom, ktorý mám od M. Brydovej http://www.justlovecookin.com/2011/11/estonian-kringel.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.3.2014, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Pikant



POTREBNÉ PRÍSADY

Na túto dobrotu budeme potrebovať: 2 kg kápie, 1 kg paradajok, 1 kg cibule, 5-10 feferóniek, 2 dcl octu, 2 dcl oleja, 200 g cukru, 1 deko.

POSTUP PRÍPRAVY

Kápiu, paradajky, cibuľu a feferónky pokrájame na kúsky, rozvaríme a rozmixujeme, prípadne prepasírujeme. Do vzniknutej zmesi pridáme ocot, olej, cukor a deko a varíme 1 hodinu. Naplníme do poharov a sterilizujeme aby chytili viečka. Táto nátierka je výborná na chlieb, hrianky, pizzu...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.9.2011, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečený bôčik



POTREBNÉ PRÍSADY

Na tento recept potrebujeme bravčový bôčik bez kosti - množstvo podľa počtu hladných krkov. Ďalej budeme potrebovať 6-10 strúčikov cesnaku a 1 lyžicu vegety, 1 lyžicu horčice a 1 lyžicu mletej červenej papriky.

POSTUP PRÍPRAVY

Bôčik si 24 hodín pred pečením potrieme roztlačeným cesnakom. Dáme ho na pekáč, podlejeme vodou, prikryjeme a upečieme do mäkka. Pred dopečením potrieme pastou, ktorú si urobíme z vegety, horčice a papriky a dopečieme do chrumkava, už otvorené. Najlepší je už vychladnutý, nakrájaný na tenké plátky s uhorkami, alebo horčicou a čerstvým chlebom. Viem že je to nezdravé, ale strášne moc dobré.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.5.2012, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Zlepované rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept mám od svojej babičky a i keď sa pôvodne volá medvedie tlapky, my sme si ho pomenovali mňam-mňam, lebo to bol náš najobľúbenejší. Na cesto potrebujeme: 250 g práškového cukru, 350 g hladkej múky špeciál, 250 g masla, 2 vaječné žĺtky, 2 lyžice kakaa, 5 lyžíc mletých orechov, práškový a vanilkový cukor na obalenie. Na krém 2-3 celé vajcia, 4-5 lyžíc mlieka, 1 lyžica kakaového pudingu, 3 lyžice kryštálového cukru, 1 lyžica kakaa, nakoniec 250 g masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: maslo si nastrúhame, pridáme cukor, žĺtky, kakao, orechy, múku a vypracujeme cesto, ktoré si necháme odstáť. Zatiaľ si vymastíme formičky (ja používam rozpustenú ceru), ktoré potom naplníme cesto, nie veľmi plné a upečieme ich na plechu v rúre piri 200 °C. Ešte teplé ich povyklapujeme a obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom. Krém: nad parou uvaríme vajcia, mlieko, puding a cukor na hustú kašu, do vychladnutého vmiešame 1 maslo. Kto si chce krém zjednodušiť, môže miesto varenia krému použiť nutelu a tú vymiešať s maslom. Rohlíčky natrieme krémom a vždy spojíme 2 spolu. Nechám trošku odležať, aby sa nám tuk z krému vpil do rohlíčkov a boli mäkšie. Nakoľko je tento recept trošku pracný, robievam ho len na vianoce a výnimočné príležitosti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.4.2011, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Prsty z lineckého



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hladkej múky špeciál, 2 vaječné žĺtky, 50 g práškového cukru, 150 g palmarinu, trošku prášku do pečiva, citrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

Z prísad si vypracuejeme cesto, necháme trošku odpočinúť, zatiaľ si uvaríme mandle, ošúpeme ich a rozpolíme. Z lineckého si odlamujeme malé kúsky, ktoré tvarujeme do valčekov, na jeden koniec dáme mandľu a nožíkom urobíme zárezy aké máme na prstoch. Upečieme, po vychladnutí "dozdobíme" ríbezľovým lekvárom. Ja som ho zmiešala s lekvárom z čiernej bazy, aby bola "krv" tmavšia. Super receptík na halloween.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 27.11.2012, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu