. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Ivana B. (levicaiva) ID 94691
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.5.2009
Naposledy: 30.8.2014 8:39
Aktualizácia: 4.6.2014 17:30
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 63
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 58
RECEPTY 7
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb domaci



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg polohrubej muky,6,5 dcl vlaznej vody, mozno bude stacit aj 6dcl,1 cele drozdie,2 lyzice cukru,2 lyzice soli, muka na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

spracujeme cesto, 5 minut spacuvavame, nechame kysnut na teplom mieste 30 minut, potom premiesime a znova nechame kysnut 30 minut, vytvarujeme si tvar aky chceme, popripade mozeme pridat rascu. 200°C 30 minut, potom asi 10-15 na 250°C. Piekla som ho v ciernom pekaci, vymastila som ho maslom, a vysypala hrubou mukou, najprv asi pol hodinu s pokrievkou a potom bez, pocas pecenia mazeme cistou vodou.Ja som ho piekla hodinu, nemame ruru s ventilatorom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 18.4.2011, 8:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Domace maslo!



POTREBNÉ PRÍSADY

2x 33% smotana, 7dcl pohar, 20 minut kludu :-), voda

POSTUP PRÍPRAVY

Smotany vylejeme do pohara a jednoducho s nim trasieme. Najprv sa nam urobi slahacka, no trasieme dalej. Ked bude slahacka husta mozeme pohar otvorit a pustit trosku vzduchu, aby sa mala kde slahacka "zrazit" na maslo. Stael miesame. Nakoniec nam v pohari ostane len mlieko a zrazeny tuk na maslo! Maslo musime este oplachnut pod studenou tecucou vodou a uz len papat :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 3.3.2011, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Babovka s kuskami cokolady



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 200g praskoveho cukru, 200g hladkej muky, 1 vanilkovy cukor, 1 dcl vody, 1dcl oleja, 1/2 prasku do peciva, kakao, 50g cokolady podla vlastneho vyberu, maslo na vymastenie formy, hrubu muku alebo detsku krupicu na vysypanie formy

POSTUP PRÍPRAVY

Zltka si oddelime od bielkov. Vsetky suroviny okrem bielkov spolu premiesame. Bielka s troskou soli spolu vyslahame na tuhy sneh a pridame k zmesi. Do vymastenej a vysypanej formy vylejeme 3/4 cesta, do zvysnej pridame lyzicku kakaa a kusky cokolady. Vylejeme na cesto. Pecieme 35-40 minut pri 200°C. Kedze pouzivam hrubu muku na vysypanie este sa mi nestalo ze by sa mi prilepila babovka o formu takze ju este za horuca preklapam na tanier.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 6.5.2017, 0:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Pizza rozky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

600g hladkej muky, 3dcl tepleho mlieka, 1 drozdie, 1dcl oleja, PL cukru, PL soli, mocca lyzicku vegety, PL pizza korenia. Plnka: sunka, syr, klobasa, olivy, paradajka, alebo kto co chce

POSTUP PRÍPRAVY

Spracujeme cesto (kvasok nemusime robit) a nechame odstat 20 minut. Cesto si rozdelime na viac mensich casti a s kazdej potom valkame trokuholniky. Ja osobne s tohto cesta valkam ozaj tenke cesto aby sa mi plnka pekne obalila cestom. Pri valkani netreba pouzivat muku na posypanie dosky, lebo cesto obsahuje olej takze sa nelepi. Poukladam na plech a peciem na 250°C cca 10 minut (niekedy aj menej, zalezi od rury). \r\n\r\nJa sunku a syr struham na hrubom struhadle (teda kupujem v celku nie nakrajane), je to potom jednoduhsie.\r\nVssetko ostatne krajam na tenke platky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vyborny kysnuty slivkovy kolac


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

450-480g polohrubej muky, 1 mocca lyzicku soli, 3 polievkove lyzice praskoveho cukru kopcom, 1 vajce, 2x 125ml vylazneho mlieka 1 polievkova lyz. cukru na kvasok, 20g drozdia, Mrvenicka: 3 Pl kryst. cukru, 3 PL polohrubej muky, 50 hery . slivky, stavu s kompotu!, skoricovy cukor

POSTUP PRÍPRAVY

125ml mlieka zohrejeme, pridame lyzicu cukru, drozdie a urobime kvasok. Do misky dame muku, sol, cukor, vajce a kvasok a zalejeme mliekom (125ml). Spracujeme cesto. Pripadne pridame muku ak je cesto redsie. Nechame kysnut 40 min. a este 10 min. v rure pri cca 50°C. Vyberieme cesto a ruru vyhrejeme na 200°C. Na plech dame papier na pecenie, cesto pomocou ruk rozotrieme na plech (pomoze nam pritom trosku oleja) a ukladame slivky. Stavou polejeme cesto (pozor aby nam nevytiekla na plech) a posypeme skoricovym cukrom. Nakoniec navrch nasypeme mrvenicku a dame piect. Pecieme 15 min. a potom ruru zohrejeme na 250°C a pecieme este asi 5 min. SLEDUJEME KOLAC, nakolko kazda rura je ina.
Kolac je vyborny!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 109 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 26.5.2020, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Slane bochnicky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

350g polohrubej muky, 150g hladkej muky, 1/2 kocky drozdia, 1 PL soli, 1 CL cukru, 240ml zakysaneho mlieka, 100ml bieleho jogurtu, vajce na potretie, papier na pecenie, Prisady: pazitku, 100g nastruhaneho syra (eidam),+ kazdemu podla chuti Ja som zvolila olivy. Vyborne su aj s tuniakom, sampionami, zeleninove. Syr by mal byt vzdy!

POSTUP PRÍPRAVY

Zmes muky dame do misky, osolime, pridame cukor, ohriate zakysane mlieko, jogurt, a rozmrvene drozdie (teda ho nerozpustame). Vymiesime cesto, ktore sa nebude lepit po okrajoch misky. miesime este 2-3 min. pomucime. Nechame hodinu kysnut. \r\n\r\nCesto si naberame do dlane a formujeme placku, do ktorej pridavame syr a vami zvolene ingredencie. Vyformujeme gulky, ktore nechame este nakysnut na plechu s papierom na pecenie asi 15 min. Ak chceme mozeme na vrchu urobit nozom mriezku , ale nie hlboko!! Tesne pred pecenim potrieme vajcom a posypeme syrom. Pecieme 20-25 min. pri 180°C. Najlepsie su este teple!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.6.2010, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Mufinky od Ivanky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vajce 125g krystaloveho cukru 1 vanilkovy cukor 250g hladkej muky 1 balik prasku do peciva 0,5 kavovej lyzicky soda bikarbony 0,08 dcl oleja 300g bieleho jogurtu 100g horkej alebo mliecnej cokolady trosku masla na potretie plechu

POSTUP PRÍPRAVY

Vajce, cukor, vanilkovy cukor, sodu bikarbonu a prasok do peciva slahame asi 5 minut. Pridame olej, jogurt a este 5 minut miesame (cesto bude vlacnejsie!). Pridame jogurty, pomiesame a pomali pridavame muku. Nechame odstat.
Cokoladu si rozdrvime a pridame do cesta.
Plech plnime do polovice zmesou. Pecieme 25 minut pri 180°C. Po vybrati plech nechame odstat asi 5 minut aby cokolada trosku stuhla!
Su vyborne!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.5.2010, 12:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu