končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
jablkový koláč (almas pité)POTREBNÉ PRÍSADY 500 Gram polohrubá múka 70 Gram práškový cukor 200 Gram hery (mäkkej) 1 Kus prášok do pečiva 1 Kus vajce + 1 žĺtok 1 Kus vanilínový cukor 1 Deciliter mlieka POSTUP PRÍPRAVY Nie je to síce môj recept ale mám ho vyskúšaný a výsledok je mňamkový ,tak mi to nedalo aby som sa o ňho nepodelila s vami.U nás najobľúbenejší jablkový koláč. Všetko spolu zamiesiť. Odporúčam maslo (heru) si vybrať skôr, aby bola mäkká. Keď sú malé vajíčka, dávam 2. Cesto nechám chvíľu odstáť v chladničke. Medzitým si očistím a nastrúham jablká. Cesto rozdelím na 2 časti. Rozvaľkám. Na vymastený a múkou vysypaný plech pomocou valčeka prenesiem prvé cesto, navrstvím jablká, ktoré osladím van. cukrom a dochutím škoricou a na vrch dám druhé rozvaľkané cesto. Popichám vidličkou a dám piecť.Pečiem na 180 °C cca 35 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.8.2016, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový koláč so slivkovým lekváromPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny Cesto: 2 hrnčeky polohrubá múka 1 hrnček cukor kryštál 1 hrnček mlieko 1/2 hrnčeka olej 2 ks vajcia prášok do pečiva (PDP) Plnka: 500 g mäkký tvaroh 2 ks vajcia 1 hrnček cukor kryštál 1 ks vanilkový puding alebo zlatý klas 1 ks vanilkový cukor slivkový lekvár POSTUP PRÍPRAVY Tvarohový koláč so slivkovým lekvárom (fotorecept) verzia na vytlačenie Recept na tento koláčik som dostala len nedávno a veľmi sa mi zápačil. Je to vlastne hrnčekový koláč v novšej verzii. Má rýchlu prípravu a podľa mňa je to aj skvelá náhrada kysnutých moravských koláčov (pre toho, kto nerád robí kysnuté cesto ako ja :-) ). Autor receptu: tiziana Postup receptu Pripravíme si všetky potrebné suroviny, aby mali izbovú teplotu (môj tip: vajcia z chladničky ohrievam na 10 sekúnd v mikrovlnke). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 28.8.2016, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šťavnatý tvarohový koláč s kôstkovým ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny (na veľký hlboký plech): 250 g mäkkého tučného nehrudkovitého tvarohu 250 g polohrubej múky 180 g masla 180 g práškového cukru 3 vajcia prášok do pečiva (bezfosfátový, predáva DM) ovocie (broskyne, ringloty, slivky, nektarinky) posýpka (hrubá múka, maslo, cukor) POSTUP PRÍPRAVY Postup: Maslo nechajte odstáť pri izbovej teplote. Potom ho rozmixujte s vajíčkami a cukrom do nadýchanej svetlej peny. Pridajte tvaroh a opäť šľahajte. Vznikne vám polotekutá zmes, do ktorej prisypte múku s práškom do pečiva a mixujte, kým sa všetky suroviny nespoja. Všetky sypké časti, ktoré pridávam do vopred vyšľahaných zmesí, vždy preosievam. Mám tak z výsledku omnoho lepší pocit, lebo čím viac energie koláču venujem pri jeho príprave, tým viac sa odmení, keď je hotový. Vymiešané cesto bude polotuhé (v závislosti od vstupnej konzistencie masla a veľkosti vajec), preto ho pomocou stierky rozotrite na vymastený a hrubou múkou alebo krupicou vysypaný plech. Na vrch poukladajte alebo vysypte nakrájané ovocie a posypte posýpkou, ktorú ste si pripravili z masla, hrubej múky, cukru a v tomto prípade aj škorice, ktorá perfektne harmonizuje s vybraným ovocím. Vložte do vopred vyhriatej rúry na 180°C, pečte cca 25 - 35 minút, podľa toho, ako vaša rúra pečie. Ku koncu pečenia koláč kontrolujte, aby ste ho nepripálili. Hotový bude vtedy, keď sa vám okraje koláča odchlipnú od stien, posýpka bude zlatohnedá a váš byt prevoňaný všetkými surovinami, ktoré ste do koláča s láskou vložili. Dobré drobné rady: Ak máte naponáhlo, roztopte maslo úplne – recept funguje tiež. Určite nepoužite hrudkovitý tvaroh, cesto by bolo suché. Tvaroh má byť tučný tak akurát – 20 % tuku je v kombinácii s maslom príliš. (odtučnený nepoužívam) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |