. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Soňa H. (pepi) ID 9240
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.12.2006
Naposledy: 7.4.2018 19:56
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 25
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 17
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Zemiakové pagáče



POTREBNÉ PRÍSADY

- 1 kg hladkej múky - 1/2 kg uvarených zemiakov - 3 dl mlieka - 4 dkg mlieka - 3 dcl oleja - 4 čajové lyžičky soli - 1 vajíčko - kúsok margarínu na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Zamiesime 1 kg hladkej múky, 1/2 kg pretlačených uvarených zemiakov, 4 čajové lyžičky soli, 3 dcl oleja. Z 3 dcl mlieka a droždia urobíme kvások. Necháme cesto vykysnúť. Po vykysnutí ho vyvaľkáme a natrieme ho natenko margarínom. Cesto zložíme, necháme ho nakysnúť tak 10 - 15 minút, opäť rozvaľkáme a potrieme margarínom. Opäť zložíme a necháme 10 - 15 min. kysnúť. Nakoniec cesto rozvaľkáme, urobíme na povrch mriežku a povykrajujeme pagáčiky. Poukladáme ich na plech, potrieme vajíčkom, posypeme podľa vlastnej chuti (sezamom, rascou, postrúhaným syrom) a dáme piecť do vyhriatej rúry.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

zemiakové lokše



POTREBNÉ PRÍSADY

- uverené zemiaky - soľ - hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy pri fotkách

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.5.2013, 20:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

B Á B O V K A



POTREBNÉ PRÍSADY

- 4 vajcia - 20 dkg polohrubej múky - 20 dkg kryštálového cukru - 1 vanilkový cukor - 1/2 kypriaceho prášku - 1,5 dcl vody - 1,5 dcl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Oddelíme si žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu postupne pridávame žĺtky a stále ručným mixérom šľaháme. Zmiešame si kryštáľový cukor s vanilkovým a pridáme ku žĺtkam a stále šľaháme. Postupne na striedačku pridávame vodu s olejom. Keď je cukor roztopený, vypneme mixér a varechou primiešame do cesta múku s kypriacim práškom. Takto vymiešané cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme ho vo vyhriatej rúre na 180 °C s ohrevom zo spodu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.9.2010, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Smotanový osúch



POTREBNÉ PRÍSADY

Ja dávam múku od oka, podľa toho, koľko chcem mať cesta. - polohrubá múka - hladká múka - 2 vajíčka - 1/2 droždia v kocke - mlieko - 1/2 kyslej smotany - kôpor - slaninka - vegeta - olej - soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Do pohára na teplé miesto si dáme vykysnúť kvások. V miske si zmiešame polohrubú múku, hladkú múku, soľ, 1 vajíčko, mlieko, olej a pridáme vykysnutý kvások. Spracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Keď máme cesto vykysnuté, porozťahujeme ho rukami po plechu, ktorý sme vymastili Palmarínom. V miske si vymiešame smotanu s vajíčkom a s kôprom a túto zmes natrieme na cesto. Povrch jemne posypeme vegetou a poukladáme tam slaninku. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C. Je super, treba ho vyskúšať!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.8.2014, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Koložvárska kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

- mleté bravčové mäso (ja dávam krkovičku) - kyslá kapusta - ryža - kyslá smotana - vajce - tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

V jednom hrnci si dáme si udusiť kyslú kapustu, v druhom udusíme ryžu a v treťom na cibuľke udusíme mleté mäso. Do mäsa použijeme všetky korenia, ktoré uznáte za vhodné -ja dávam mletú rascu, majoránku a mletú sladkú papriku. Keď sú všetky suroviny udusené, pripravíme si jenskú misu, trochu ju pomastíme a začneme vrstviť. Na spodok dáme kyslú kapustu ( ja ju veľmi zo štavy nežmýkam, aby bola koložvárska šťavnatejšia, na ňu dáme vrstvu mletého mäsa a na povrch udusenú ryžu. Zakryjeme to ďalšou vrstvou kapusty a potrieme povrch kyslou smotanou. Opäť zopakujem všetky vrstvy a nakoniec na vrchnú kapustu natrieme smotanu, v ktorej sme rozmiešali vajíčko a posypeme nastrúhaným syrom. Povrch polejeme trochu olejom. Dáme do rúry a do zlatista upečieme. Podávame s uvarenými zemiakmi. DOBRÚ CHUŤ !!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 24.8.2010, 10:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Langoše



POTREBNÉ PRÍSADY

- 500 g hladkej múky - 250 ml mlieka - 1/2 kyslej smotany - 1 kávová lyžička sódy bicarbóny - 1/2 kocky droždia - soľ / treba ju podľa chuti pridať do múky do cesta/ - na dochutenie kečup, smotanu, cesnak, syr

POSTUP PRÍPRAVY

Do mlieka si dáme vykysnúť kvások, ktorý primiešame do ostatných surovín a spracujeme vláčne cesto. Cesto dáme do nádoby a vložíme ho na 4 hodiny do chladničky. Po tomto čase na rozpálenom oleji upečieme do zlatista z obidvoch strán chrumkavé langoše. Nakoľko tam nie sú vajcia, cesto vydrží v chladničke aj 4 dni, vždy si odoberieme len toľko, koľko langošov chceme robiť. Ja langoše naťahujem rukami od prostriedku cesta ku okrajom. Sú výborné, treba vyskúšať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 29.1.2015, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Metrový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 celé vajcia - 25 dkg práškového cukru - 8 PL teplej vody - 10 PL oleja - 25 dkg polohrubej múky - 1/2 kypriaceho prášku - cca 1 PL kakaa Plnka: 6 dcl mlieka - 2 Zlaté klasy - 1 vanilkový cukor - 1 Palmarín - 15 dkg práškového cukru - rum podľa chuti Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie - 1/3 Palmarínu

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtky a cukor a všetko dobre elektr. mixérom vyšľaháme. Potom na striedačku pridávame vodu s olejom a stále to šľaháme. Do múky si zamiešame kypriaci prášok a varechou jemne tú múku vmiešame do vyšľahanej masy. Cesto si rozdelíme na 2 polovice a do jednej pridáme kakao. Osobitne upečieme vo 2 formách srnčieho chrbáta.

Plnka:
Mlieko, vanilkový cukor a Zlaté klasy uvaríme na krém. V druhej nádobe si vyšľaháme Palmarín s cukrom a pomaly pridáme vychladnutý krém. Do dobre vyšľahaného krému pridáme trochu rumu.

Obidve vychladnuté cesta rozkrájame podľa čiarok na rezy. striedavo natierame raz hnedý, raz žltý rez a spolu ich zlepujeme. Povrch potrieme zvyšným krémom a polejeme čokoládovou polevou. Krájame rezy šikmo, aby sme dostali peknú farebnú mozaiku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.12.2009, 8:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vanilkové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

15 dkg hladkej múky - 2 dkg práškového cukru - 10 dkg Palmarínu - 5 dkg zomletých orechov - 1 žĺtok - 1 vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, naplníme ho do formičiek a dáme ho do vyhriatej rúry upiecť. Upečené a vychladnuté rohlíčky na koncoch namáčame do čokolády

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.1.2013, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Jablkové pyté



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 1/2 kg polohrubej múky - 14 dkg práškového cukru - 2 celé vajcia - 1 Palmarín - 1/2 kypriaceho prášku - 1 vanilkový cukor Plnka: - cca 1 kg nastrúhaných jabĺk na hrubom strúhadle - kryštálový cukor - 1 ks škoricový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto :
Všetky suroviny spracujeme na doske na hladké cesto a rozdelíme si ho na 2 časti. Plech si vymastíme Palmarínom a vysypeme múkou. Na doske rozváľame 1 polku cesta a na valci ho prenesieme na plech, na cesto dáme nastrúhané jablka, posypeme ich kryštálovým a škoricovým cukrom a zakryjeme druhou polovicou rozváľaného cesta. Povrch cesta popicháme vidličkou a dáme ho na 180 °C do ružova upecť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.12.2011, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Pudingové stromčeky



POTREBNÉ PRÍSADY

65 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 2 Palmaríny, 4 ks Zlatý klas

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín spracujeme cesto, z ktorého môžeme vykrajovať rôzne tvary. Tieto stromčeky sú robené cez " Lis na cesto", ale dajú sa robiť rôzne tvary aj cez mlynček na mäso, keď sa tam dá nadstavec na takéto cukrovinky. Vyrobené tvary poukladáme na plech a pečieme na 180 °C do ružova. Po vychladnutí ich môžeme spájať lekvárom a namáčať v čokoláde. Sú jemné a veľmi chutné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.12.2009, 20:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu