. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana Š. (Zusska) ID 85073
.
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.3.2009
Naposledy: 22.9.2015 20:57
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

MÚČNIKY, POHÁRE

Hruškový koláč - Pear Tart



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250G hladkej múky, 125g masla, trosku soli, 1KL cukru, 45 ml ľadovej vody a 1 KL škorice (ale tá nemusí byť).. Plnka: Hrušky(asi 7) a hnedý cukor.... Medová poleva: 2pl medu a 1 pl vody

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Múku+maslo+škoricu+cukor+soľ som zmiešala dokopy a vznikla taká mrvenička, do tej som priliala vodu a vymiešala lesklé cesto, ktoré sa nelepilo na ruky . Vložila som ho asi na 30 min do chladničky.

Medzitým som si ošúpala hrušky, zbavila som ich jadierok a nakrájala na tenké plátky.

Z chladnicky som vybrala cesto, vyvaľkala na pomúčenej doske. Formu som si vytrela maslom a položila som naň cesto - musela som si ho zrolovať na valček inak by sa mi potrhalo. Cesto som jemne popritláčala na formu a to čo prevyšovalo som obkrojila a nechala na ozdobu. Poukladala som hrušky aby to nejako vyzeralo a potrela som ich "medovou polevou" - nie celou!. Medovú polevu som si pripravila tak, že som si dala to malej nadobky med s vodou a trošku som si to vo vodnom kúpeli prihriala, kým sa med s vodou spojil. Po natretí som koláč posypala asi 3ma malými lyžičkami hnedého cukru. Z cesta, ktoré ostalo, som si urobila hviezdičky a srdiečka a poukladala som ich na koláč.

PEČENIE: Prvých 15 minút na 210C. Potom som rúru stíšila na 170C a piekla asi 50min. Pri pečení na nižšej teplote som si koláč po 10tich minútach prikryla alobalom,aby hrušky moc nevyschli a pustili šťavu. Alobal som potom na koláči nechala asi 20 minút. Po týchto dvadsiatich minútach som koláč vybrala, odstránila alobal a zas potrela medovou polevou a posypala cukrom ako aj predtým,vrátila som ho do rúry. Posledných 20 minút sa koláč dopekala odokryty:)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Lasagne s červeným vínkom a mozzarellou :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Na OMAČKU : 500-600g mletého bravč.masa, dve menšie cibuľky alebo jedna velká, 2 stúčiky cesnaku, 2-4 čerstvé paradajky, 1 krabičku paradajkového pretlaku(ten riedky), 1dcl červeného vínka, soľ, korenie, cukor, oregáno a bazalku............... Na BEŠAMEL : muškatový oriešok, asi 50g masla a 50g hladkej múky, 500ml mlieka, trochu soľ...............................OSTATNÉ - plátky na lasagne, syr na vrch a ja som este pridala aj mozzarellu ( 3 baličky)

POSTUP PRÍPRAVY

Omáčka : V receptoch sa uvádza olivový olej, ale mne nevonia, tak som dala bravčovú masť, keď už je to bravčové maso ,). Cibuľu som oprazila do zlatova a pridala pomleté masko, ktoré som si v mise osolila a okorenila, a 2 prelisované strúčiky cesnaku. Trošku som ho oprazila a potom uzavrela pokrievkou nech pusti stavu. Keď sa maso urobilo, pridala som na kocky nakrájané paradajky aj so šupkou a znovu podusila, až kým sa nerozvarili. Potom som pridala paradajkový pretlak ten riedky, v chladnicke som mala aj to husté pyré ( taká sklenená flaštička z Tesca) tak som tam dala zo 3 PL nech to ma lepšiu chuť. Ochutila som korenim soľou cukrom, velkým množstvom bazalky a oregána, nech to krasne vonia. Chvíľku som to nechala povariť a pridala som červené víno. Potom som už len koštovala a doladila som chuť:)

BEŠAMEL: maslo som si rozpustila v hrnci, to troške som pridávala múku a riadne premiešavala. Hustú kašu som este trochu opražila a pridávala mlieko. Má sa pridávať po troške. Ja som pridala trochu a potom som to tam cele vyliala, to bola chyba!! urobili sa mi hrudky tak som to musela prepasírovať cez sitko, a tým som zachránila bešamel, naštastie :)))))) do omáčky som nastruhala muškátový oriešok, tak od oka ja ho mam veľmi rada, krasne vonia. Kto chce môže ešte do omáčky pridat nakrájanu mozzarellu alebo trochu syru ,)) ja som dala mozzarellu.

LASAGNE : Na obale bolo, že sa nemusia predvárať, no ja som si ich pre lepsiu manipuláciu namáčala po jednej do horucej vody, nehala asi 2 sekundy, a dala do misy. Ľahšie sa s nimi manikupovalo a ľahšie som ich aj zlomila na požadovaný tvar. Vrstvila som to asi takto : na spod misy som dala trochu omáčky nech sa mi to tam neprilepí, lasagne , bolonsku omacku, trochu besamelu a mozzarelu tak hala-bala, toto som opakovala kym som mala všetkého dosť(mala soma si 3 vrstvy omáčky). Keď došla omáčka, na vrch som iba poukladala cestoviny, potrela bešamelom a rozložila som tam jednu celú mozzarellu. Posypala som to nastrúhaným syrom a šup do rúry. Najprv na 200C asi prvých 15-20 minút, a potom na 180C dalších 25 min. Syr by mal byt taky zlatavy :) Dobrú chuť! :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.2.2013, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lemon Muffins - Citrónové muffiny :)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vajíčko, 1/2 šálky cukru, 1/2 šálky oleja, 3/4 mlieka( toto je v recepte, no ja som to zle pochopila a dala som iba takmer pol salky, ale vysli aj tak hehe:) ), kôra z jedného citróna, štava z dvoch citronov, 2 šálky hladkej muky, 1 kypriaci prášok a lyzička soli :)

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame múku+kypriaci+soľ. v inej nádobe si vyšlahame pomaly vajicko s cukrom do peknej peny, pridame mlieko a olej, znovu premiesame a potom pridame citronovu koru a štavu z citronov :)
Po vymiešani pridame po troške muku s kypriacim a solou a dobre vymiesame( ak su hrudky nevadi, ale ja som nemala).
Ak je cesto hotove, mozme nakladat do kosickov. Mne vyslo na 13 kosickov, plnila som to par mm od okraja kosíčka, lebo som chcela aby boli pekné a velke :)
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200C a asi 23-25 minút:)\r\n Dobru chuť...a dufam, ze sa vám moje prvotinky páčia :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 8.5.2014, 15:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Apple Pie :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:350g hladkej múky, Lyzička soli, 2 lyžice cukru , 226 gramov masla/ palmarín/hera, 60 ml ľadovej vody – podla potreby aj viac alebo menej, JABLKOVA PLNKA : 8- 10 jablk, 50+50 hnedeho a bieleho cukru,, 1 vanilkový cukor, 2-4 PL Citronova šťava –aby jablká nezhnedli, štipku soli, 1 lyzicka škorice, ¼ lyžičky muškatoveho orieška nastrúhaného, Muka/zlatý klas – ja som dala asi polku balíka Zlatého klasu, Plátky Masla na jabĺčka, Vajíčko na potretie, Cukor na krustu

POSTUP PRÍPRAVY

!! CESTO MUSI BYT POCAS CELEJ PRIPRAVY STUDENE !! Toto je recept asi zo 4 receptov, ktoré som našla na internete a prispôsobila som si ich podla seba :) Zmiešame všetko, čo treba na cesto, okrem vody. Keď sa vypracuje, vylejeme k cestu ľadovú vodu a dobre premiešame. Podla potreby sa prisype múka alebo doleje ešte ľadová voda. Cesto necháme odpočívať v chladničke tak polhodinku. Zatiaľ si pripravíme jablčka. Ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky alebo kocky ( nemožu byť tenké aby z toho nebolo pyré ). Zmiešame so všetkými ingredienciami ( okrem masla) a neháme odstáť ( jablčka pustia šťavu, tá sa ale nevylieva, zmieša sa so zlatým klasom :) ). Vyberieme vychladnuté cesto, rozdelíme na 2 polovičky,jednu schováme zas do chladnicky a tu druhú vyvaľkáme. Vymažeme formu trochou masla. Pekne uložíme cesto, poprepichuje sa vidličkou. Predtým , ako sa tam dajú jablčka, som ešte cesto posypala strúhankou, aby cesto dole nebolo moc mokré. Do jablcok prisypeme zlatý klas, ja som dala asi polku, tak by očko, ale nie veľa lebo potom to bude moc stuhnuté, a vysypeme na plech(trošku ich potlačime na seba nech je tam minimum vzduchu). Nakrájame si plátky masla a položíme na jablká. Vyvaľkáme druhú polovičku cesta a prikryjeme jablká. Kraje zatočíme dovnútra. Cesto opäť poprepichujeme vidličkou a urobíme v strede také plus alebo čo, hocijaký znak. Cesto potrieme vajíčkom a posypeme kryštálovým cukrom. Toho cukru kolko chcete, čím viac, tým to bude lepsie vyzerať( urobí sa taká super krustička ako na sladkom pečive z Tesca atd..). Koláč dame ešte na chvílu do chladničký nech stuhne( lepšie sa bude piecť). Pečieme prvých 15 minút na 210°C. Potom stíšime na 175°C a pečieme ešte 45-60 minút do zlatohneda. Kedže jablká maju tendenciu pustiť šťavu , tak som dala pod okrúhly plech aj plech s papierom na pečenie, aby sa mi nezašpinila rúra od štavy. A výsledok ej na obrázku, dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 10.7.2014, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Creme brulée



POTREBNÉ PRÍSADY

4 žltka, 0,5 L smotany na šlahanie, 60g cukru, vanilkový lusk ( ak nemáte, tak esencia , asi 1 kavová lyzicka :) ) , hnedý cukor na karamel o kludne aj normlany :)

POSTUP PRÍPRAVY

No ...do hrnca som si vyliala smotanu a dala som tam polku vanilkoveho lusku ( kludne sa moze dat a cely ale chcela som si urobit vanilkov cukor :) ) a mierne varila, teda ohriala a vypla z platnicky ked sa objavili bublinky okolo,nemalo by to vriet. Smotana sa neha trochu vychladnut. Počas chladnutia som si vyslahala zltka s 60g cukru do peny a po troskach som vlievala smotanu do vajicok, Nezabudnite vybrat lusk ,)\r\nNa povrchu by nemali byt bublinky ( ja som ich vsak mala, taku penu ale nemyslim ze to vadi,asi len pre efekt by tam nemali byt ). poukladala som si nadobky na bruléé na plech a naliala smotanu. Potom som do plechu opatrne naliala vriacu vodu, asi do polky vysky nadobky na brulée. Dajte si pozor aby sa do kremu nedostala voda..A dala do rury na 160 stupnov, 30 min.. Ked to vytiahnete malo by to byt take...pohyblive zele :) \r\nruru som si nastavila na gril ( normalne sa ta krusta robi takym ohnom ale tu nemam, niekde pisu ze staci dat ruru aj na najvyssiu teplotu..). Na creme brulee som nasypala hnedy cukor, nebojte sa ho dat viac nech to chrumka, a dala naspat do rury kym to krasne nezhnedlo:) Vytiahla, nehala vychladnut a sup este do chladnicky :))
Uz teraz slintám.. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 23.3.2012, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sladké raňajky s tvarohom :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Po kelimka tvarohu, hrozienka, pol jablcka takeho vacsieho, vanilkovy cukor, curok krystalovy, kusok masla a škorica

POSTUP PRÍPRAVY

Jablcko si pokrajate na kocky a vyberte jadierka,ja ho nesupem :)
Do mensieho hrnca som si dala rozpustit masielko,pridala jablcka a posypala van.cukrom a pridala hrozienka podla chuti ale ja ich velmi lubim :)) a nehala dusit kym s take super fajnovo makke :) podla chuti ocukrila a dala skoricu ...premiesaala a pridala som tvaroh,nehala trosku prehriat a na svete su moje sladke ranajky :)) mnam :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Chutný a rýchly jablkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 3 cele vajcia, 1salka krystalového cukru, 1 van.cukor, 2 šálky hrubej muky, 1 prasok do pecva, kelimok hrudkovaneho tvarohu a 3/4 salky mlieka a to doliat olejom,holandske kakao :) Na jablckovu zmes: Asi 1,5kg jablcok, cukor,skorica, hrozienka,maslo, trochu zlateho lasu :)

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravme jablckovu zmes.
Jablka osupenevybereme jadierka a akrajame na take kusky.nie na platky lebo sa to rozvari Ja som si rozdelila jablko na polky a odkrajovala hrube kusky...
vo vacsom hrnci som si rozohriaa maslo a dala tam jablcka,chvilku podusila a podla sladkosti som dala cukor od oka,ako aj hrozienka a skoricu a nehala chvilu dusit kym kusky zmaknu a budu takee super :) Kedze pustili dost stavy dala som tam zlaty klas,asi pol balika:)
Odlozila z ohna a nehala trochu prechladnut.

Cesto: Cele vajicka+cukre som vymiesala do peny,pridala tvaroh a vymiesala ale uz rucne, potom vmiesala mliecko s olejom a nakoniec muku zmiesanu s kypriacim praskom :)
Ruru som si vyhriala na 18O..Plech som vylozila papierom na pecenie,vyliala cesto a trochu som si nehala a zmiesala s kakaom a urobila v ceste cesticky(ja sa s tym rada hram) :))) . na vrch som pohadzala jablckovu zmes a trosku poprasila skoricou ale len malinko a sup do rury asi na 30min lebo jablcka boli dost stavnate:)
No a vytiahla a hned horuce papala.....jazyk zas popaaaleny...a este lepsi bo na druhy den..Fotka nevyzera moc lakavo ale je super makkucky a stavnaty :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 7.11.2010, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaná cuketa s balkánskym syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

2 cukety, cerstve sampinony, cestoviny, 1x balkánsky syr (ten z Lidlu:D ), mlieko a vajička, struhanka, olivovy olej, maslo a este nejaky iny tvrdy syr, sol, korenie, vegeta,

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca som si dala rozohriat trochu masla a olivovy olej a podusila som na nom sampinony pokrajane na platky a dusila. Medzityms om si ocistila cuketu a tym čistitkom som si ju aj celu nastruhala na rezance :) pridala k udusenym sampinonom (trochu som si nehala na vystaltie zapekacej misy), riadne osolila , dala vegetu a korenie a dusila kym sa nevyparila skoro cela stava...Potom sompridala cestoviny a chvilu este nehala na ohni a dochutila :) Zapekaciu misu som si vytrela olivovym olejom a posypala struhankou.Odlozene rezance cukety som dala na spodok a osolila okorenila..nie vela tak aby zakrylo staci... a pomrvila som trosku balkanskeho syra..Potom som dala polku cestovin so zeleninou a posypala dalsou tretinou balkanskeho syra,potom zas cestoviny a dala som to do rury asi na 10 min nech sa to prehreje( 200 stupnov)...po 10 minutach som to vybrala a dala poslednu tretinu balkanskeho syra,nastruhala som tam trochu tvrdeho syra a zaliala mliekom s vajickami a dala piect....tak nejak na 20-25 minut pri 200 stupnoch. Bru chut ;)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 6.11.2009, 22:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Chrumkavé čokoládové cookies :)



POTREBNÉ PRÍSADY

150g hladkej muky, 1/2 kypriaceho prasku, 100g Hery, 50g kryst. cukru, 75g hnedeho cukru, 1 vanilinovy cukor, 2 vajička, 120g čokolady (ale aj viac podla chuti :) ))

POSTUP PRÍPRAVY

Muku zmiesame s kypriacim praskom..Heru vymiesame s hnedym,vanilinovym a krystalovym cukrom. Potom po jednom zaslahavame vajicka, muku s kypriacim praskom a na koniec na kusky polamanu cokoladu, ktoru som zabijala valcekom na cesto ;P (ja som dala horku asi 55 percentnu ale moze byt hocijaka podla chuti :) Plech som si vystlala papierom na pecenie a kavovou lyzickou som robila kopky, ak chcete mensie keksiky dajte taku zarovnanejsiu a ak vacsie tak kopcovitu riadne :) Robte velke medzierky medzi nimi lebo pocas pecenia sa rozleju ja som an jeden plech dala asi 12 :)
Piekla som pri 180 stupnoch a 10 minut uplne stacilo...nehala vychladnut a papkala :)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.7.2012, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Smotanové rizoto s hubami a zeleninkou



POTREBNÉ PRÍSADY

tak pre 2 osoby (jedna porcia cca 350g): 100g ryze + 160 ml vody + bylinkova sol a obycajna sol, 150g brokolice (cca), kukurica z konzervy,tak asi polka,, šampiňony - ja som dala aj cerstve aj som minula z konzervy a nehala som si z nich vodu :), maly cesnacik, 2 mrkvy cca, pochutkova smotana, trochu masla, syr, sol , korenie, bylinkova sol,

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarila som si ryzu,klasicky s bylinkvou solou. Brokolicu som si umyla , nalamala na ruzicky a v pare udusila (vodu mozte trochu posolit ). Nakrajala som si mrkvu na kolieska,sampinony.
Do hrnca som dala maslo oprazila najprv mrkvu,kym trocha zmakla,aj s prelisovanym cesnakom a dusila som. Potom som osolila,okorenila a pridala sampinony,podlialal trochu stavou z konzervy a dusila.Zas trochu ochutila koreninami a solou,potom som prisala ostatne sampinony z konzervy a kukuricu,ryzu a na koniec brokolicu a nehala prehriat.
Pred dorobenim som si zmiesala smotanu ( asi 3/4 kelimka) s trochou hubovej stavy a bylinkovou solou,stavy z konzervy a vykydla do hrnca :))) Na tanieri ozdobila,vid foto :))
Papam to trochu aj so sojovou omackou,ako kto chce:) je to mnamka :)
Tu vodu z hub som pridavala aj pocas dusenia a aj aby bolo to rizoto trochu mazlavejsie:) Je to fakt dobrotka :) lepsie ako v restike,co som jedla :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu