. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lucia B. (lucikaTN) ID 84069
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.2.2009
Naposledy: 3.7.2022 14:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 32
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Semienkový bochník (chlieb)



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1kg chlebíka treba: 480ml vody, 2 a pol PL repkového oleja, 2 a pol PL medu, 2čl soli, 200g hladkej múky, 230g žitnej múky (dala som špaldovú), 230g celozrnnej múky, 1 droždie, 100g ľanových semienok, 30g slnečnicových semienok, 20g celého maku

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny dávajte do pekárničky v poradí v akom vyžaduje váš typ a piecť treba v programe na celozrnný chlieb.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia so slaninou s jazmínovou ryžou



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kuracie prsia, slaninka (podľa chuti), 1 bambino v črievku s nivovou príchuťou, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájanú slaninku opiecť na panvici, pridať na kocky nakrájané prsíčka (okorenené a jemne osolené) a podliate vodou dusiť do mäkka. Do hotového pridať bambino v črievku s nivovou príchuťou. Nechať prevrieť a hotovo. Jazmínovú ryžu som robila tak že som ju opražila na troške oleja a zaliala vodou (1-2 mm nad ryžou), osolila a zakryté sa to dusilo pár minutiek.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.9.2013, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Nátierka z vareného mäsa



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kompótovú misku nakrájaného vareného mäsa (z polievky), 200g taveného syra (v črievku), 1 na drobno pokrájaná cibuľka, čerstvá petržlenová vňať, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu vymixovať ponorným mixérom a dať schladiť do chladničky. Soliť netreba keďže tam ide syr.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Fantastické cesto na pizzu



POTREBNÉ PRÍSADY

400 ml voda, 2,5 Pl olivoveho oleja, 2,5 čl soli, 800 g hladka muka, 2,5 čl suseneho drozdia /ja davam cerstve tak 22 g/ , niekedy davam aj za lyzicku celej rasce (na obrazku je bryndzova s klobasou)

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto robim v pekarnicke v programe na cesto a potom ho len rukami /ako langose/ ponatahujem a dam na plech s papierom na pecenie no a uz podavam len oblohu. Pred pecenim necham este troska podkysnut. Velmi dobre sa s cestom robi-vobec sa nelepi a suroviny davam presne podla receptu /nic viac nic menej/.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 25.6.2013, 9:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Pikant - pod mäso, na pizzu či ako nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg červenej papriky (kápia), 1 kg rajčín, 1 kg cibule, 10 strúčkov cesnaku, 10-15 ks feferóniek (podľa chuti), 2 dl oleja, 1 dl octu, 7 dkg soli, 7 dkg cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko pomlieť na mäsovom mlynčeku a dať variť - 1 hod od bodu varu. Naliať do pohárov a sterilizovať cca 10 min. Čo sa týka rajčín tak my dávame na cca 6kg papriky iba 4kg rajčín lebo niekedy sú dosť vodnaté a potom je pikant dosť riedky. Je veľmi dobrý pod mäso, na pizzu (ako základ miesto kečupu) alebo len tak samotný s pečivom a tvrdým syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.8.2012, 8:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Brokolicová nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 menšia hlávka brokolice, 1 na tvrdo uvarené vajce, 1 nátierkove maslo bez príchute, asi hrsť postrúhaného tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme uvariť (cca 10 min od bodu varu). Vychladnutú ju spolu s uvareným vajíčkom poriadne rozmačkáme mačkadlom na zemiaky (môžete aj pomixovať ale je lepšia keď sú tam kúsky), pridáme nastrúhaný syr, koreniny a na koniec nátierkove maslo. Poriadne premiešame a dáme na chvíľu do chladu odpočinúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.3.2012, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Linecký koláč s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 150g hladkej múky, 85g rastlinného tuku, 50g práškového cukru, 1 vajce, postrúhaná kôra z citróna, 300g ovocia Plnka: 0,4l mlieka, 3PL kryšt. cukru, 1 vanilkový puding – uvaríme ako puding Želatína: 0,25l kompótovej šťavy (alebo zriedeného sirupu), 2PL maizeny alebo Zlatého Klasu, 2PL práškového cukru - uvaríme hustú kašu

POSTUP PRÍPRAVY

Tento fantastický recept mám z kuchárskej knihy. Fotografia je trošku nepodarená lebo koláč nebol ešte ztuhnutý a neodolali sme.... Ale pridala som ju aj tak aby ste mali predstavu ako má vyzerať.... Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracované ho dáme na 1 hod. do chladničky odpočívať. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť tortovej formy na hrúbku cca 3 mm, preložíme na vymastenú formu a vytvarujeme tak, aby okraje ostali vyvýšené. Upečieme. Do stredu upečeného a vychladnutého korpusu nalejeme uvarený puding, naň poukladáme ovocie a zalejeme želatínou. Dáme stuhnúť do chladničky. Na ozdobenie môže ísť šľahačka a plátok ovocia, ale my to nedávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jednoduchá brokolicová so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hlávka čerstvej brokolice, vývar, soľ, syr v črievku, bazalka (sušená)

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu rozoberieme na ružičky a opláchneme vo vode. Dáme ju variť s vývarom (ja používam domáci z kuracích chrbtov). Keď je brokolička mäkká, tak ju pretlačíme pretláčatkom na zemiaky (to s tou rúčkou, nie krúžok...). Dáme opäť na sporák a pridáme syr. Pokiaľ je polievka riedka tak ju zahustíme solamylom rozmiešaným v mlieku (alebo ako ste zvyknutí). Dochutíme soľou podľa potreby a jemne posypeme bazalkou. Prevaríme a môžeme podávať. Na zmenu niekedy dávam do polievky cestoviny, mrveničku alebo zemiaky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.4.2012, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jemná kukuricová



POTREBNÉ PRÍSADY

1 konzervu kukurice, 1 cibuľa, 1 väčšia mrkva, 3 zemiaky, 1 bobkový list, 4 zrnká čierneho korenia, kúsok mäsa (ja som mala kuracie chrbty), olej

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame na drobno, opražíme na troške oleja. Potom pridáme mrkvu, mäso a zemiaky a ešte chvíľu restujeme. Zalejeme vodou (2 cm nad zeleninu), osolíme, pridáme bobkáč a korenie. Keď je zelenina už skoro hotová, pridáme kukuricu aj s nálevom a povaríme ešte nejakých 15-20 min. Odstavíme a môžeme podávať. Kto má rád, tak počas varenia môže pridať aj čerstvú petržlenovú vňať.
P.S. V reštauráciách túto polievku podávajú so šunkou (miesto mäsa) a podlievajú vývarom, ale keďže my salámu nejeme tak som urobila zmenu :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 8.12.2011, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Syrová cesnačka



POTREBNÉ PRÍSADY

5 zemiakov, 6 strúčikov cesnaku (podľa chuti), 1 syr v črievku, soľ, 1 PL rasce, 1 PL olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené a umyté zemiaky nakrájam na kocky a dám variť so soľou a rascou. Vody dávam cca 2 cm nad zemiakmi. Keď sú zemiaky už skoro hotové pridám pretlačený cesnak a o chvíľu syr. Nechám poriadne rozvariť syr a minútku pred vypnutím polievky pridám 1PL olivového oleja. Odstavím z ohňa a s "mačkadlom" na zemiaky ju trocha popretláčam( nie úplne do krémovita). No a to je všetko. Veľmi chutná je s opečeným chlebíkom (na obr. je tmavý chlieb opražený na suchej panvici).
P.S. Túto polievku robievam aj bez syra - vtedy ju nepretláčam, ale nechávam zemiaky na kocky tak ako sa varili...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 11.8.2012, 12:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu