končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
Plnené zapečené šampiňóny so zemiakovým pyréPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY * POSTUP PRÍPRAVY * ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
fazuľový guláš s hráškom a mrkvouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY olej, malá biela fazuľa (treba ju namočiť deň vopred lebo by sa veľmi dlho varila) 250g, cibuľa 3ks (stredneveľká), kombinácia bravčového a hovädzieho mäsa (hovädzie stačí nahradiť kockou hovädzieho bujónu) 500g, soľ 1čl, mleté čierne korenie, mletá červená paprika sladká 1pl a aj trocha štiplavej, hrášok (dve hrste), mrkva 4ks, kečup 2pl POSTUP PRÍPRAVY cibuľu nakrájame na kocky a na oleji usmažíme do sklovita, pridáme mäso, soľ, korenie, mletú papriku, fazuľu, hrášok, mrkvu nakrájanú na kocky, vodu, bujón a varíme do zmäknutia, na koniec dochutíme kečupom, ktorý nám guláš aj krásne zahustí, ako prílohu podávame chleba ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
krémová paradajkováPOTREBNÉ PRÍSADY na jeden liter polievky potrebujeme dve malé cibuľky, jeden strúčik cesnaku, trochu oleja, kocka slepačieho bujónu, jedna šľahačková smotana, asi 2 PL cukru, 8 dcl paradajkového pretlaku (domáci od mamy), tvrdý syr alebo smažienky do hotovej polievky POSTUP PRÍPRAVY cibuľu si nakrájame na drobno a do sklovita usmažíme v oleji, pridáme pretlak, cesnak, kocku bujónu, cukor a varíme kým cibuľa nezmäkne, polievku na hladko rozmixujeme a na koniec pridáme šľahačkovú smotanu. pred podávaním nastrúhame do polievky tvrdý syr alebo nasypeme smažienky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
tri strany bratislavyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY tento zákusok som si odpozerala z relácie Bez servítky, robil ho Michal Biely, je nenáročný na suroviny a takisto na prípravu, recept nájdete na stránke bez servítky a keďže obrázok zákuska je iba vo videu tak prikladám môj výtvor POSTUP PRÍPRAVY :D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 2.8.2010, 18:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
CUKETOVÁ SEZÓNA - koláč na plechPOTREBNÉ PRÍSADY 2 plné hrnčeky nastrúhanej cukety, 1 hrnček kryšt. cukru, 1,5 dcl oleja, 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu, 2 hrnčeky polohrubej múky, 2 PL kakaa, 4 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 ČL sódy bicarbóny, 1 prášok do pečiva POSTUP PRÍPRAVY všetky suroviny zmiešame a dáme na plech upiecť, ešte horúci koláč potrieme najlepšie ríbezľovým želé a dozdobíme kokosom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.10.2010, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
závin alebo zatočený koláčPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250g hladkej múky, 125-150 ml mlieka, 20g cukru, 1 vanilkový cukor, citrónová kôra, vajíčko, 1 PL rumu (ja dám čo mám, dnes to bol vaječný likér), 40g roztopeného masla, štipka soli, 1/3 kvasníc POSTUP PRÍPRAVY z kvasníc, cukru a mlieka si urobíme kvások, potom doň pridáme zvyšné suroviny, ja väčšinou musím pridať aj múku, lebo mám riedke cesto, cesto nechám aspoň 40min kysnúť. plníme podľa chuti, ja som na cesto navrstvila pomleté orechy, práškový cukor, kakao a ešte som naň nakrájala maslo. po upečení vrch závinu potrieme olejom alebo maslom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.6.2010, 8:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
sviečková na smotane s parenou knedľouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mäso - mäso, soľ, olej *** omáčka - voda, mrkva, cibuľa, cesnak, citrón, petržlen, bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie, soľ, smotana na šľahanie *** knedľa - 250g polohrubá múka, soľ, 1/3 drožia, cca 200ml vody, žĺtko, olej *** brusnice, smotana na šľahanie POSTUP PRÍPRAVY mäso - aké máte doma (ja som použila bravčové pliecko) nakrájame na rezne (v mojom prípade 6 kusov) naklepeme, osolíme a opečieme na troche oleja. k mäsu pridáme 3 očistené mrky, jednu cibuľu, strúčik cesnaku, 1/2 citrónu, 2 petržleny, 2 bobuľky celého nového korenia, 5 bobuliek čierneho celého korenia, jeden bobkový list, všetko toto zalejeme vodou a varíme kým nie sú mäso a zelenina celkom mäkké. uvarené mäso vyberieme na tanier, koreniny, cesnak a citrón vyhodíme, zeleninu preložíme do mixéra, pridáme vývar a zmixujeme, tak aby šťava nebola príliš riedka pridáme ešte vývar (mne ostala asi polovica vývaru) a na koniec celú smotanu na šľahanie a dochutíme soľou, spolu to ešte trochu povaríme a do šťavy späť vložíme mäso aby nevyschlo. knedľu si pripravíme nasledovne, zmiešame droždie s trochou vody, pridáme žĺtok, soľ, múku a pridávame pomaly vodu, aby sme mali cesto vláčne, dobre vymiešame, musia sa tvoriť bublinky, necháme 45 minút kysnúť, z cesta urobíme dva bochníky, dáme ich pariť na 20 minút, paráčik som si potrela olejom aby sa mi knedľa neprilepila, hotovú knedľu potrieme olejom. servírujeme s brusnicami a vyšľahanou smotanou (tá na fotke chýba, nechcela som to mať také sýte), brusnice dodajú tomuto jedlu šmrnc. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 13.2.2014, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
dresing ku gyrosuPOTREBNÉ PRÍSADY 200g biely jogurt (alebo kyslá smotana), 5 stoniek pažítky, 2 rajčiny, šalátová uhorka, paprika, 2 strúčiky cesnaku (alebo sušený cesnak), bazalka, soľ na ochutenie, 2 ČL tatárska omáčka (nemusí sa dávať, ale chcela som ju minúť) POSTUP PRÍPRAVY pažítku si nakrájame na drobno, cesnak buď nakrájame alebo prelisujeme, rajčiny ošúpeme a vyberieme zrniečka, potom nakrájame na kocky, uhorku a papriku tiež nakrájame na kocky. všetko zmiešame a je to ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.5.2010, 22:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
cestovinový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny 400g, hlávková kapusta 350g, konzerva kukurice, jedna hrsť domáceho uvareného hrášku alebo 1 konzerva, kápia 1 dvojdecový pohár, tatárska omáčka 220ml, olej, soľ POSTUP PRÍPRAVY uvarené cestoviny zmiešame s nakrájanou kapustou, nakrájanou kápiou, kukuricou, hráškom, tatarkou, dochutíme soľou a môžeme podávať, samozrejme množstvá zeleniny si upravte podľa svojej chuti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 6.2.2010, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
cesnaková nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY suroviny: 150g nastrúhaného eidamu, 5PL majonézy, 3PL bieleho jogurtu, 3 pretlačené strúčiky cesnaku ostatné: vlašské orechy, čerstvé rožky/bageta POSTUP PRÍPRAVY všetky suroviny zmiešame a natrieme na kolieska nakrájanú bagetu alebo rožky, každé očko ozdobíme kúskom vlašského orecha ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |