. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Iveta H. (iv01) ID 7685
Oblasť: Topoľčany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 26.10.2006
Naposledy: 10.3.2024 10:11
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 45
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 26
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Plnené zapečené šampiňóny so zemiakovým pyré


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

*

POSTUP PRÍPRAVY

*

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

fazuľový guláš s hráškom a mrkvou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

olej, malá biela fazuľa (treba ju namočiť deň vopred lebo by sa veľmi dlho varila) 250g, cibuľa 3ks (stredneveľká), kombinácia bravčového a hovädzieho mäsa (hovädzie stačí nahradiť kockou hovädzieho bujónu) 500g, soľ 1čl, mleté čierne korenie, mletá červená paprika sladká 1pl a aj trocha štiplavej, hrášok (dve hrste), mrkva 4ks, kečup 2pl

POSTUP PRÍPRAVY

cibuľu nakrájame na kocky a na oleji usmažíme do sklovita, pridáme mäso, soľ, korenie, mletú papriku, fazuľu, hrášok, mrkvu nakrájanú na kocky, vodu, bujón a varíme do zmäknutia, na koniec dochutíme kečupom, ktorý nám guláš aj krásne zahustí, ako prílohu podávame chleba

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

krémová paradajková



POTREBNÉ PRÍSADY

na jeden liter polievky potrebujeme dve malé cibuľky, jeden strúčik cesnaku, trochu oleja, kocka slepačieho bujónu, jedna šľahačková smotana, asi 2 PL cukru, 8 dcl paradajkového pretlaku (domáci od mamy), tvrdý syr alebo smažienky do hotovej polievky

POSTUP PRÍPRAVY

cibuľu si nakrájame na drobno a do sklovita usmažíme v oleji, pridáme pretlak, cesnak, kocku bujónu, cukor a varíme kým cibuľa nezmäkne, polievku na hladko rozmixujeme a na koniec pridáme šľahačkovú smotanu. pred podávaním nastrúhame do polievky tvrdý syr alebo nasypeme smažienky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

tri strany bratislavy


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

tento zákusok som si odpozerala z relácie Bez servítky, robil ho Michal Biely, je nenáročný na suroviny a takisto na prípravu, recept nájdete na stránke bez servítky a keďže obrázok zákuska je iba vo videu tak prikladám môj výtvor

POSTUP PRÍPRAVY

:D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 2.8.2010, 18:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

CUKETOVÁ SEZÓNA - koláč na plech



POTREBNÉ PRÍSADY

2 plné hrnčeky nastrúhanej cukety, 1 hrnček kryšt. cukru, 1,5 dcl oleja, 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu, 2 hrnčeky polohrubej múky, 2 PL kakaa, 4 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 ČL sódy bicarbóny, 1 prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

všetky suroviny zmiešame a dáme na plech upiecť, ešte horúci koláč potrieme najlepšie ríbezľovým želé a dozdobíme kokosom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.10.2010, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

závin alebo zatočený koláč


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250g hladkej múky, 125-150 ml mlieka, 20g cukru, 1 vanilkový cukor, citrónová kôra, vajíčko, 1 PL rumu (ja dám čo mám, dnes to bol vaječný likér), 40g roztopeného masla, štipka soli, 1/3 kvasníc

POSTUP PRÍPRAVY

z kvasníc, cukru a mlieka si urobíme kvások, potom doň pridáme zvyšné suroviny, ja väčšinou musím pridať aj múku, lebo mám riedke cesto, cesto nechám aspoň 40min kysnúť.
plníme podľa chuti, ja som na cesto navrstvila pomleté orechy, práškový cukor, kakao a ešte som naň nakrájala maslo.
po upečení vrch závinu potrieme olejom alebo maslom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.6.2010, 8:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

sviečková na smotane s parenou knedľou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mäso - mäso, soľ, olej *** omáčka - voda, mrkva, cibuľa, cesnak, citrón, petržlen, bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie, soľ, smotana na šľahanie *** knedľa - 250g polohrubá múka, soľ, 1/3 drožia, cca 200ml vody, žĺtko, olej *** brusnice, smotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

mäso - aké máte doma (ja som použila bravčové pliecko) nakrájame na rezne (v mojom prípade 6 kusov) naklepeme, osolíme a opečieme na troche oleja.
k mäsu pridáme 3 očistené mrky, jednu cibuľu, strúčik cesnaku, 1/2 citrónu, 2 petržleny, 2 bobuľky celého nového korenia, 5 bobuliek čierneho celého korenia, jeden bobkový list, všetko toto zalejeme vodou a varíme kým nie sú mäso a zelenina celkom mäkké.
uvarené mäso vyberieme na tanier, koreniny, cesnak a citrón vyhodíme, zeleninu preložíme do mixéra, pridáme vývar a zmixujeme, tak aby šťava nebola príliš riedka pridáme ešte vývar (mne ostala asi polovica vývaru) a na koniec celú smotanu na šľahanie a dochutíme soľou, spolu to ešte trochu povaríme a do šťavy späť vložíme mäso aby nevyschlo.
knedľu si pripravíme nasledovne, zmiešame droždie s trochou vody, pridáme žĺtok, soľ, múku a pridávame pomaly vodu, aby sme mali cesto vláčne, dobre vymiešame, musia sa tvoriť bublinky, necháme 45 minút kysnúť, z cesta urobíme dva bochníky, dáme ich pariť na 20 minút, paráčik som si potrela olejom aby sa mi knedľa neprilepila, hotovú knedľu potrieme olejom.
servírujeme s brusnicami a vyšľahanou smotanou (tá na fotke chýba, nechcela som to mať také sýte), brusnice dodajú tomuto jedlu šmrnc.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.2.2014, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

dresing ku gyrosu



POTREBNÉ PRÍSADY

200g biely jogurt (alebo kyslá smotana), 5 stoniek pažítky, 2 rajčiny, šalátová uhorka, paprika, 2 strúčiky cesnaku (alebo sušený cesnak), bazalka, soľ na ochutenie, 2 ČL tatárska omáčka (nemusí sa dávať, ale chcela som ju minúť)

POSTUP PRÍPRAVY

pažítku si nakrájame na drobno, cesnak buď nakrájame alebo prelisujeme, rajčiny ošúpeme a vyberieme zrniečka, potom nakrájame na kocky, uhorku a papriku tiež nakrájame na kocky. všetko zmiešame a je to

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.5.2010, 22:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

cestovinový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny 400g, hlávková kapusta 350g, konzerva kukurice, jedna hrsť domáceho uvareného hrášku alebo 1 konzerva, kápia 1 dvojdecový pohár, tatárska omáčka 220ml, olej, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

uvarené cestoviny zmiešame s nakrájanou kapustou, nakrájanou kápiou, kukuricou, hráškom, tatarkou, dochutíme soľou a môžeme podávať, samozrejme množstvá zeleniny si upravte podľa svojej chuti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.2.2010, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

cesnaková nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

suroviny: 150g nastrúhaného eidamu, 5PL majonézy, 3PL bieleho jogurtu, 3 pretlačené strúčiky cesnaku ostatné: vlašské orechy, čerstvé rožky/bageta

POSTUP PRÍPRAVY

všetky suroviny zmiešame a natrieme na kolieska nakrájanú bagetu alebo rožky, každé očko ozdobíme kúskom vlašského orecha

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu