končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
POLIEVKY |
Chutná tekvicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 tekvica, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 l vody, 1 kocka zeleninového bujónu, štipka soli a kúsok masla POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražíme cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak a nadrobno na kocky nakrájanú tekvicu. Restujeme cca 5 minút. Potom zalejeme 1 l vody, keď polievka vrie, pridáme 1 kocku zeleninového bujónu a varíme 10 minút. Odstavíme z ohňa, rozmixérujeme ponorným mixérom, pridáme štipku soli, kúsok masla a necháme prevrieť. Podávame s opraženými kúskami chleba. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.9.2012, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Salámový kaktusPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 22.2.2012, 9:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Plnené šampiónyPOTREBNÉ PRÍSADY šampióny, cibuľa, šunková saláma, syr, kyslá smotana, cibuľa, syr v črievku, mlieko, zemiaky POSTUP PRÍPRAVY Šampióny očistíme, vydblabeme vnútro (pozor nevyhodíme!!!) a namočíme do mlieka. Zemiaky si nakrájame a dáme variť (nie úplne domäkka). Na troche oleja opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú vydlabanú hmotu zo šampiónov a tiež pokrajáne nožičky šampiónov a smažíme. Pridáme na kocky nakrájanú šunku a vytlačíme 1 syr v črievku. Zmiešame a odstavíme z ohňa. Zemiaky naukladáme do misy na zapekanie, na ne pokladáme hlavičky šampiónov, ktoré sme naplnili pripravenou hmotou. Na každú naplnenú hlavičku dáme lyžičku smotany a postrúhaný syr. Dáme zapiecť na cca 15 - 20 minút a papáme :-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.10.2012, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Vínové pečivoPOTREBNÉ PRÍSADY 1 palmarín, 250 g hladkej múky, 7 lyžíc bieleho vína POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny (až tri) spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré dáme na 30 minút do chladničky. Rozvaľkáme a vykrajujeme rohlíky (ja som nevedela nájsť formičku a tak som vykrajovala slzy). Pečieme pri teplote 160 stupňov. Hneď po vybratí z rúry rohlíky obalíme vo vanilkovom cukri (ja 1/2 obalím - tie sú nasladko a druhú polovicu nechám naslano bez obalenia). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 19.1.2010, 18:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mrkvová polievka s knedlikmiPOTREBNÉ PRÍSADY Na polievku: mrkva, olej, soľ, vegeta. Na knedliky: zemiaky, polohrubá múka, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Na troche oleja opražíme nadrobno postrúhanú mrkvu, zalejeme vodou, osolíme, ovegetíme a varíme. Uvarené zemiaky v šupke si pretlačíme a zmiešame s múkou, vypracujeme cesto a robíme knedličky. Nahádžeme do polievky a ešte povaríme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 9.12.2012, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
***** Fantastická kuracinka*****POTREBNÉ PRÍSADY kuracie stehná, 3 strúčiky cesnaku, 3 lyžice paradajkového pretlaku, 4 lyžice medu, 1 lyžička worcesterovej omáčky, 1 lyžička oregana, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Kuracie stehná umyjeme, usušíme papierovou utierkou a rovnomerne potrieme pastou (tú sme získali zmiešaním všetkých prísad). Poukladáme do pekáča a pečieme prikryté alobalom cca 35 minút (závisí od rúry - mäso je upečené, ak po vpichnutí špáratka do najhrubšej časti stehna vytečie číra šťava). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 27.2.2010, 8:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Perníkové muffiny - krásne sa oddelia od papierikaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajca, 25 dkg cukru, 3 lyžice lekváru, 2 dcl oleja, 40 dkg hladkej múky, 5 dcl mlieka, 1 prášok do pečiva, 1 prášok do perníka, 1 lyžička škorice, 3 lyžice kakaa POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady spolu vymiešame, naplníme muffinové košíčky a pečieme. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 11.2.2011, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Tuniakové cestoviny - vynikajúce a rýchlePOTREBNÉ PRÍSADY 1 cestoviny, 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 1 smotana na šľahanie, 4 strúčiky cesnaku, 1 žĺtok, olej, syr na postrúhanie POSTUP PRÍPRAVY Dáme variť cestoviny. Medzitým si otvoríme tuniaka, scedíme z neho šťavu a opečieme ho na panvici na kvapke olivového oleja. Keď začne rozvoniavať po celej kuchyni, tak pridáme prelisovaný cesnak a chvíľu ešte opekáme. Pridáme smotanu zmiešanú so žĺtkom a necháme prevrieť. Odstavíme z ohňa a premiešame s uvarenými cestovinami. Na cestoviny nastrúhame syr a môžme papať. Dobrú chuť :-)))))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.1.2010, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Marhuľové koláčiky s posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 400 g polohrubej múky, 60 g práškového cukru, 1 kocka droždia, 2 dcl mlieka, 1 vanilkový cukor, 125 g palmarínu, 2 žĺtky Posýpka: 50 g práškového cukru, 50 g palmarínu, 50 g krupice, 50 g mletých orechov Okrem toho: 1 pohár zaváraných (počas sezóny môžu byť samozrejme čerstvé) marhúľ (alebo iné ovocie, ja som dávala aj zavárané slivky), 1 vajce na potretie, práškový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Z 1 dcl mlieka, 1 lyžičky cukru, 1 lyžičky múky a droždia si zarobíme kvások, necháme vykysnúť. Múku zmiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom. Pridáme soľ, zmäknuté maslo a žĺtky rozmiešané vo zvyšnom mlieku a kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku cca 1cm a vykrajujeme z neho kolieska. Vykrojené kolieska poukladáme na plech (ja som ho nemastila, len som ho vystlala papierom na pečenie), prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu. Po vykysnutí stred koliesok zatlačíme pohárom a na zatlačené miesto dáme polovicu marhule. Okraje koláčov potrieme rozšľahaným vajcom a povrch koláčov posypeme posýpkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 10-12 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.1.2010, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Orechové rohlíčky, gaštanové guličkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1. Orechové rohlíčky: 280 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g orechov, 2 žĺtky, 220 g masla. 2. Gaštanové guličky: 1 balík piškót, 1 kocka gaštanového pyré, 1 vanilkový cukor, 2 polievkové lyžice práškového cukru, 40 g roztopeného masla, rum, čokoláda na polevu POSTUP PRÍPRAVY 1. Orechové rohlíčky: Všetky suroviny spolu vymiesime na hladké cesto a napĺňame do formičiek. Ja mám silikónový plech, čiže mastenie nie je potrebné a rohlíčky z neho sami utekajú von. Pečieme pri teplote 160 stupňov dozlatista. Okraje rohlíkov po dopečení namáčame do čokolády. 2. Gaštanové guličky: Všetky suroviny spolu vymiešame, vypracujeme cest, z ktprého tvarujeme guličky. Necháme stáť v chlade celú noc a na druhý deň oblievame čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 8.1.2014, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |