. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína Š. (winslet) ID 67466
.
mimibazar.sk/winslet
Oblasť: Levice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.11.2008
Naposledy: 22.3.2019 11:57
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 288
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

POLIEVKY

Chutná tekvicová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 tekvica, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 l vody, 1 kocka zeleninového bujónu, štipka soli a kúsok masla

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opražíme cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak a nadrobno na kocky nakrájanú tekvicu. Restujeme cca 5 minút. Potom zalejeme 1 l vody, keď polievka vrie, pridáme 1 kocku zeleninového bujónu a varíme 10 minút. Odstavíme z ohňa, rozmixérujeme ponorným mixérom, pridáme štipku soli, kúsok masla a necháme prevrieť. Podávame s opraženými kúskami chleba.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.9.2012, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Salámový kaktus


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 22.2.2012, 9:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Plnené šampióny



POTREBNÉ PRÍSADY

šampióny, cibuľa, šunková saláma, syr, kyslá smotana, cibuľa, syr v črievku, mlieko, zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Šampióny očistíme, vydblabeme vnútro (pozor nevyhodíme!!!) a namočíme do mlieka. Zemiaky si nakrájame a dáme variť (nie úplne domäkka). Na troche oleja opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú vydlabanú hmotu zo šampiónov a tiež pokrajáne nožičky šampiónov a smažíme. Pridáme na kocky nakrájanú šunku a vytlačíme 1 syr v črievku. Zmiešame a odstavíme z ohňa. Zemiaky naukladáme do misy na zapekanie, na ne pokladáme hlavičky šampiónov, ktoré sme naplnili pripravenou hmotou. Na každú naplnenú hlavičku dáme lyžičku smotany a postrúhaný syr. Dáme zapiecť na cca 15 - 20 minút a papáme :-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.10.2012, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Vínové pečivo



POTREBNÉ PRÍSADY

1 palmarín, 250 g hladkej múky, 7 lyžíc bieleho vína

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny (až tri) spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré dáme na 30 minút do chladničky. Rozvaľkáme a vykrajujeme rohlíky (ja som nevedela nájsť formičku a tak som vykrajovala slzy). Pečieme pri teplote 160 stupňov. Hneď po vybratí z rúry rohlíky obalíme vo vanilkovom cukri (ja 1/2 obalím - tie sú nasladko a druhú polovicu nechám naslano bez obalenia).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.1.2010, 18:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Mrkvová polievka s knedlikmi



POTREBNÉ PRÍSADY

Na polievku: mrkva, olej, soľ, vegeta. Na knedliky: zemiaky, polohrubá múka, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Na troche oleja opražíme nadrobno postrúhanú mrkvu, zalejeme vodou, osolíme, ovegetíme a varíme. Uvarené zemiaky v šupke si pretlačíme a zmiešame s múkou, vypracujeme cesto a robíme knedličky. Nahádžeme do polievky a ešte povaríme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 9.12.2012, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

***** Fantastická kuracinka*****



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie stehná, 3 strúčiky cesnaku, 3 lyžice paradajkového pretlaku, 4 lyžice medu, 1 lyžička worcesterovej omáčky, 1 lyžička oregana, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie stehná umyjeme, usušíme papierovou utierkou a rovnomerne potrieme pastou (tú sme získali zmiešaním všetkých prísad). Poukladáme do pekáča a pečieme prikryté alobalom cca 35 minút (závisí od rúry - mäso je upečené, ak po vpichnutí špáratka do najhrubšej časti stehna vytečie číra šťava).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.2.2010, 8:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Perníkové muffiny - krásne sa oddelia od papierika



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajca, 25 dkg cukru, 3 lyžice lekváru, 2 dcl oleja, 40 dkg hladkej múky, 5 dcl mlieka, 1 prášok do pečiva, 1 prášok do perníka, 1 lyžička škorice, 3 lyžice kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady spolu vymiešame, naplníme muffinové košíčky a pečieme. Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.2.2011, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Tuniakové cestoviny - vynikajúce a rýchle



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cestoviny, 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 1 smotana na šľahanie, 4 strúčiky cesnaku, 1 žĺtok, olej, syr na postrúhanie

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme variť cestoviny. Medzitým si otvoríme tuniaka, scedíme z neho šťavu a opečieme ho na panvici na kvapke olivového oleja. Keď začne rozvoniavať po celej kuchyni, tak pridáme prelisovaný cesnak a chvíľu ešte opekáme. Pridáme smotanu zmiešanú so žĺtkom a necháme prevrieť. Odstavíme z ohňa a premiešame s uvarenými cestovinami. Na cestoviny nastrúhame syr a môžme papať. Dobrú chuť :-))))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.1.2010, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Marhuľové koláčiky s posýpkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 400 g polohrubej múky, 60 g práškového cukru, 1 kocka droždia, 2 dcl mlieka, 1 vanilkový cukor, 125 g palmarínu, 2 žĺtky Posýpka: 50 g práškového cukru, 50 g palmarínu, 50 g krupice, 50 g mletých orechov Okrem toho: 1 pohár zaváraných (počas sezóny môžu byť samozrejme čerstvé) marhúľ (alebo iné ovocie, ja som dávala aj zavárané slivky), 1 vajce na potretie, práškový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z 1 dcl mlieka, 1 lyžičky cukru, 1 lyžičky múky a droždia si zarobíme kvások, necháme vykysnúť. Múku zmiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom. Pridáme soľ, zmäknuté maslo a žĺtky rozmiešané vo zvyšnom mlieku a kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku cca 1cm a vykrajujeme z neho kolieska. Vykrojené kolieska poukladáme na plech (ja som ho nemastila, len som ho vystlala papierom na pečenie), prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu. Po vykysnutí stred koliesok zatlačíme pohárom a na zatlačené miesto dáme polovicu marhule. Okraje koláčov potrieme rozšľahaným vajcom a povrch koláčov posypeme posýpkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 10-12 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.1.2010, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orechové rohlíčky, gaštanové guličky



POTREBNÉ PRÍSADY

1. Orechové rohlíčky: 280 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g orechov, 2 žĺtky, 220 g masla. 2. Gaštanové guličky: 1 balík piškót, 1 kocka gaštanového pyré, 1 vanilkový cukor, 2 polievkové lyžice práškového cukru, 40 g roztopeného masla, rum, čokoláda na polevu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Orechové rohlíčky: Všetky suroviny spolu vymiesime na hladké cesto a napĺňame do formičiek. Ja mám silikónový plech, čiže mastenie nie je potrebné a rohlíčky z neho sami utekajú von. Pečieme pri teplote 160 stupňov dozlatista. Okraje rohlíkov po dopečení namáčame do čokolády.

2. Gaštanové guličky: Všetky suroviny spolu vymiešame, vypracujeme cest, z ktprého tvarujeme guličky. Necháme stáť v chlade celú noc a na druhý deň oblievame čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 8.1.2014, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu