končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Moje "bobaľky!POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg polohrubá múka, 1 l mlieka, 2 kocky droždia, 6 polievkových lyžíc cukru a 2 vanilky, 2 čajové lyžičky soli, nie vrchovaté!!!, 1 prášok do pečiva, 4 dcl oleja a 4 vajíčka. POSTUP PRÍPRAVY Možno robíte, možno nie, ale ja robím tento recept a som spokojná, tak prečo sa nepodeliť... Do misy dáme múku, soľ, prášok do pečiva, do stredu vajká. Ohrejeme mliečko, dáme doňho cukor, vanilku a necháme rozpustiť. Ak je cukor rozpustený a mliečko teplučké /mierne/ dáme rozdrobiť droždie. Necháme ho nakysnúť a potom rozhabarkujeme v mlieku a dáme všetko do múky, prilejeme olej a miesime... Mám aj pekáreň, ale je to veľké množstvo tak ručne... Ak nechcete veľkú dávku môžete rozdeliť a šup do pekárne. Cesto je výborné na akékoľvek kysnuté koláče. FANTASTICKÉ!!!! Pokračujeme a dáme kysnúť takú hoďku... Vykysnuté.... Vyváľkame rukami valčeky cesta také nie hrubé, najviac 1-1,5 cm a režeme kúsočky, asi také aké chcete bobaľky...Musíme ich vždy pomúčiť šup s nimi na vymastený plech. Nedávame nahusto ony ešte vykysnú. Je to podobné ako pri pečených buchtách čo sa dávajú k sebe, bobaľky nemusíte pekne ukladať, len dbať nato, aby neboli nalepené na seba. Finále - upečieme do zlatova, alebo ako máte radi. Necháme vychladnúť a porozdeľujeme ich. Sú výborné aj teplé, ale pečieme na Vianoce.... Takže ich nechať poriadne vyschnúť, môže aj niekoľko dní na plechu prikryté utierkou a potom zosypať do papierového sáčka. Žiadne kupované sa nevyrovnajú domácim... Tak skúste. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 17.11.2011, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Prvá kvetinkováPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Je to fuška, zatiaľ taká amatérska, ale raz.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 12.10.2008, 11:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jablkový džemPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg jabĺk už nastrúhaných, 1 sirup vo fľaši/príchuť akú chcete/, 1 kg želírovacieho cukru. POSTUP PRÍPRAVY Jabĺčka očistíme, nastrúhame a dáme povariť, keď zmäknú rozmixujeme ich. Znova na sporák, keď začnú vrieť prilejeme sirup/ príchuť záleží len na vás , aký džem máte radi/, opäť necháme prejsť varom, a prídáme po troške želírovací cukor. Povaríme 15-20 min. Plníme do fliaš, uzatvoríme a dáme hore dnom vychladnúť. Celkom rýchla robota na džem, a nie vždy je dostatok malín, čučoriedok, jahôd... a tak sa to dá ... A je výborný čo je najdôležitejšie!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 27.11.2011, 11:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Plnka do torty - fantastickáPOTREBNÉ PRÍSADY 1 Salko, 4/100g čoko na varenie, 1-1,5 dcl silnej kávy, 100 g práš. cukor, 4 Hery POSTUP PRÍPRAVY Túto plnku som zdedila po mame a je úžasná. Možno poznáte, možno nie... Takže deň vopred uvariť Salko vo vode asi 1 hodinu, na druhý deň uvariť 1-1,5 dcl silnej kávy /neska/, do kávy dať rozpustiť nad parou čokolády. Vymiešame si tie Hery s prášk. cukrom, ak nemáte radi veľmi sladké tak ten cukor nemusí byť. A keď má všetko rovnakú teplotu tak to spolu pekne vymiešame. Na plnku dávam 4 Hery, možno sa Vám vidí veľa ale robím tortu zo štyroch piškót + zdobenie + niečo navrch, tak je to tak akurát.Prikladám fotku mojej poslednej torty, moja malá herečka mala 5 rôčkov tak sme piekli. Vyskúšali sme aj "maršmalovské" zdobenie. Na prvýkrát môže byť, ale chce to zvyk. Takže babenky vypekajte,skúšajte, oslavujte a samozrejme koštujte!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 100 návštěvníkov) KOMENTÁRE (35) posledné: 10.9.2019, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |