končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Burizonové guľkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY salko, 2 a pol balíka burizonov, 250 g masla, 10 dkg cukru POSTUP PRÍPRAVY Konzervu salka varíme v hrnci s vodou 2 hodiny, odstavíme, necháme vychladnúť. Vo veľkom hrnci roztopíme maslo, prisypeme tam cukor a uvarené skaramelizované salko. Všetko miešame, kým sa cukor nerozpustí, odstavíme a vysypeme do zmesi burizony. Dobre premiešame a z mierne vychladnutej zmesi tvarujeme guľky. Je to na prácu jednoduchšia verzia a musím povedať,aj na tvarovanie guličiek. Robili sa mi oveľa ľahšie, ako keď som robila klasický recept. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Moja úplne prvá vianočkaPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (9) posledné: 5.8.2014, 23:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Chutné syrové koláčiky so sezamovou posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 125 g tuku na pečenie, 2 ČL soli, 250 ml pochúťkovej smotany, pol kocky čerstvého droždia, 120 g strúhaného syra / podľa chuti, ja som miešala eidam a trocha nivy/, kyslé mlieko podľa potreby, troška cukru na kvások, 1 žĺtok na potretie, sezam na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Z trošky vlažnej vody, cukru a múky si pripravíme kvások. Do misky nasypeme múku, soľ, syr, vylejeme roztopený tuk a pochúťkovú smotanu. Premiešame a pridáme vykysnutý kvások. Všetko spolu zmiesime, ak je cesto príliš tuhé, pridáme trocha kyslého mlieka. Prikryjeme utierkou a necháme aspoň hodinu kysnúť. Podkysnuté cesto rozvaľkáme na cca 1,5 cm hrúbku a vykrajujeme koláčiky. Ja používam štvorcový vrchnák od bambusových špáradiel, nezostáva mi tak odpad, ako pri okrúhlej formičke. Vykrojené koláčiky dáme na plech na papier na pečenie, potrieme rozšľahaným osoleným žĺtkom a posypeme sezamom a ešte necháme podkysnúť. Pečieme v rúre pri teplote 160 stupňov asi 20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.9.2013, 18:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Tuniakové fašírky - sú výborné aj finančne nenáročnéPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva tuniaka no vlastnej šťave alebo oleji /cca 180 g/, 3 stredne veľké zemiaky, 2 vajíčka, 1 pohár ovsených vločiek, 2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ, MČK, strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky v šuoke uvaríme v osolenej voede, uvarené ošúpeme a pretlačíme cez lis. Pridáme tuniaka, vajíčka, ovsené vločky, štipku ml. čier. korenia , prelisovaný cesnak a poriadne rozmiešame. Ochutnáme a podľa potreby pridáme soľ. Premiešanú hmotu necháme asi 30 minút odstáť /aby vločky zmäkli/. Z hmoty vyformujeme fašírky a vypražíme ich na oleji. Podávame najlepšie so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Ja robím paradajkový: dve paradajky pokrájam na malé kúsky, pridám kúsok pokrájanej cibule, ochutím citrónkou, medom a soľou, prilejem dve lyžice vody, osolím a okorením MČK. Z uvedenej dávky som upiekla 8 kusov stredne veľkých fašíriek a sú naozaj výborné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 22.8.2013, 13:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Pingu pre malú EmmkuPRO INSPIRACI OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
"Papuče"PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY chlebové "pauče" na oslavu - dcéra sa opäť vyšantila ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 29.9.2013, 20:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Aspiková torta mojej dcéryPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY takúto parádu mi pripravila moja dcéra, lebo vie, že ja sladké veľmi nemusím ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 14.8.2013, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Fantastické kysnuté cesto, ktoré sa stále podaríPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto prvé: 15 dkg kryštálového cukru, 1/2 l mlieka, 1 vajíčko, 1 kocka droždia, hrubá múka podľa potreby /cca 10-15 dkg/ ,2 vrecúška vanilkového cukru Cesto druhé: 1 kg polohrubej múky, 1 palmarin, soľ POSTUP PRÍPRAVY Cesto prvé: všetky suroviny zmiešame na cesto,ktoré vyzerá ako klasické palacinkové. Hrubá múka je uvedená od oka,každá gazdinka má nejakú predstavu,ako je tekuté palacinkové cesto a pravdu povediac, každá múka je iná, tak preto neudávam presnú gramáž. Cesto druhé: polohrubú múku zmiešame s palmarinom a troškou soli,neľakajte sa,vznikne sypká hmota. Palacinkové cesto necháme jednu hodinu kysnúť. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 25.9.2013, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Surová domáca zeleninová zmesPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg mrkva, 1/2 kg petržlen, 1/2 kg cibuľa , 1/2 kg kaleráb, 1/4 kg zeler /buľva/ , 1/4 kg pór, 2-3 kelové listy, zelerová vňať, 1/2 kg soli POSTUP PRÍPRAVY Postup jednoduchý - všetku zeleninu očistíme, pokrájame na kúsky a pomelieme na mlynčeku na mäso. Potom premiešame so soľou a uložíme do fliaš od majonézy a hotovo. Nesterilizujeme a ni nijako tepelne neupravujeme. Takto naloženú mletú zeleninu používam do základu pod dusené mäso, na dochutenie polievok, jednoducho všade tam, kde sa hodí vegeta. Pri varení opatrne, pretože zmes je poriadne slaná, takže najprv mletú zeleninovú zmes a až potom prípadne dosoliť! Je to jednoduché, vydrží to veľmi dlho /aj dva roky/ bez sterilizovania v komore či v pivnici. a je to bez chémie.Ja som robila z polovičnej dávky a vyšlo mi 5 fliaš od majonézy. Je to naozaj výborná prísada do jedla, robíme ju už roky. Myslím, že poslúži hlavne pre zdravo sa stravujúce rodinky... :) Napadlo mi doplniť, že sa táto surová slaná zmes môže nechať usušiť v rúre, ale ono sa to spečie do jednej masy a treba to potom nejako rozmrviť - rozmixovať , ale príde mi zbytočné ničiť vitamíny sušením. Ale kto by chcel zdravú klasickú suchú vegetu - dá sa to aj takto upraviť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 29.9.2013, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Výborná chrumkavá pizzaPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g hladkej špec. múky, 150 g polohrubej múky, 100 pšenično-ražnej múky, 4 ČL instantného droždia, 1 ČL soli, 1 ČL cukru, cca 200 ml teplej vody, 0,5 dl olivového oleja Na oblohu: 1 konzerva lúpaných paradajok, saláma, klobáska, slaninka, proste podľa chuti, ml. č. korenie, oregano, bazalka, prelisovaný cesnak , strúhaný syr mozarella / kúpila som vo vrecku v Lidli/, čierne olivy POSTUP PRÍPRAVY Cesto: všetky tri múky zmiešame so sušeným droždím, osolíme, pridáme postupne teplú vodu, v ktorej sme rozpustili cukor a olej. S vodou opatrne, aby cesto nezostalo veľmi riedke. Poriadne vymiesime, cesto má byť stredne tuhé, nesmie sa lepiť ani na ruky, ani na misku. Necháme pri izbovej teplote kysnúť asi tak jednu hodinu. Kým kysne, pripravíme omáčku : lúpané paradajky rozmixujeme, dáme do hrnca, pridáme prelisovaný cesnak, sušenú bazalku a oregano, tak po dve ČL, troška ml.č.korenia, troška soli a varíme, kým sa voda neodparí. Kto má, môže použiť hotovú koreniacu zmes na pizzu a nemusí dávať jednotlivé bylinky. Omáčka má byť hustejšia,aby potom nepremočila cesto. Keď je cesto vykysnuté , vyberieme ho z misky a rukami povyťahujeme na plech pokrytý papierom na pečenie - cesta je dosť na ozaj veľký plech. Ide to úplne super, cesto sa nelepí a je krásne pružné. Potom ho tenulinko potrieme olivovým olejom, pokryjeme celú paradajkovým základom a môžeme zdobiť. Ja som na pol pizze dala kalinku, na pol koridu salámu / tá je pekne pikantná /, čierne olivy, troška slaniky, posypala pizza korením a posypala strúhaným syrom. Necháme ešte nejakých 10 minút podkysnúť, zatiaľ si vyhrejeme rúru na maximálnu teplotu / ja pečiem klasicky v plynovej /, potom šup do rúry a neotvárať! Pečieme asi 10 -15 minút , cesto sa krásne zdvihne a naberie zlatistú farbu. Podľa zafarbenia cesta už odhadnete, či ju treba piecť dlhšie, každá rúra je iná. Teplotu neznižujeme. Pizza je krásne chrumkavá, vnútri mäkká, akurát ten syr sa pri pečení nejako "stratil", asi by ho bolo treba pridať až v takej polovici pečenia , ale na chuti nestratil, len pizza nemala taký ten ťahavý syrový efekt. Škoda. Ale na prvý pokus som bola s výsledkom spokojná , chuťovo cesto fakt doháňa profi pizze. - v strede tenučká a chrumkavá, na okraji nafúknutá a mäkká. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |