. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974
Oblasť: Prešov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.10.2008
Naposledy: 25.12.2023 14:20
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 7
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 2
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

CUKROVINKY

Burizonové guľky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

salko, 2 a pol balíka burizonov, 250 g masla, 10 dkg cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Konzervu salka varíme v hrnci s vodou 2 hodiny, odstavíme, necháme vychladnúť. Vo veľkom hrnci roztopíme maslo, prisypeme tam cukor a uvarené skaramelizované salko. Všetko miešame, kým sa cukor nerozpustí, odstavíme a vysypeme do zmesi burizony. Dobre premiešame a z mierne vychladnutej zmesi tvarujeme guľky.

Je to na prácu jednoduchšia verzia a musím povedať,aj na tvarovanie guličiek. Robili sa mi oveľa ľahšie, ako keď som robila klasický recept.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Moja úplne prvá vianočka


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (9) posledné: 5.8.2014, 23:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Chutné syrové koláčiky so sezamovou posýpkou



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 125 g tuku na pečenie, 2 ČL soli, 250 ml pochúťkovej smotany, pol kocky čerstvého droždia, 120 g strúhaného syra / podľa chuti, ja som miešala eidam a trocha nivy/, kyslé mlieko podľa potreby, troška cukru na kvások, 1 žĺtok na potretie, sezam na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z trošky vlažnej vody, cukru a múky si pripravíme kvások. Do misky nasypeme múku, soľ, syr, vylejeme roztopený tuk a pochúťkovú smotanu. Premiešame a pridáme vykysnutý kvások. Všetko spolu zmiesime, ak je cesto príliš tuhé, pridáme trocha kyslého mlieka. Prikryjeme utierkou a necháme aspoň hodinu kysnúť. Podkysnuté cesto rozvaľkáme na cca 1,5 cm hrúbku a vykrajujeme koláčiky. Ja používam štvorcový vrchnák od bambusových špáradiel, nezostáva mi tak odpad, ako pri okrúhlej formičke. Vykrojené koláčiky dáme na plech na papier na pečenie, potrieme rozšľahaným osoleným žĺtkom a posypeme sezamom a ešte necháme podkysnúť. Pečieme v rúre pri teplote 160 stupňov asi 20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.9.2013, 18:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Tuniakové fašírky - sú výborné aj finančne nenáročné



POTREBNÉ PRÍSADY

1 konzerva tuniaka no vlastnej šťave alebo oleji /cca 180 g/, 3 stredne veľké zemiaky, 2 vajíčka, 1 pohár ovsených vločiek, 2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ, MČK, strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky v šuoke uvaríme v osolenej voede, uvarené ošúpeme a pretlačíme cez lis. Pridáme tuniaka, vajíčka, ovsené vločky, štipku ml. čier. korenia , prelisovaný cesnak a poriadne rozmiešame. Ochutnáme a podľa potreby pridáme soľ. Premiešanú hmotu necháme asi 30 minút odstáť /aby vločky zmäkli/. Z hmoty vyformujeme fašírky a vypražíme ich na oleji. Podávame najlepšie so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Ja robím paradajkový: dve paradajky pokrájam na malé kúsky, pridám kúsok pokrájanej cibule, ochutím citrónkou, medom a soľou, prilejem dve lyžice vody, osolím a okorením MČK.

Z uvedenej dávky som upiekla 8 kusov stredne veľkých fašíriek a sú naozaj výborné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.8.2013, 13:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pingu pre malú Emmku


PRO INSPIRACI

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

"Papuče"


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

chlebové "pauče" na oslavu - dcéra sa opäť vyšantila

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.9.2013, 20:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Aspiková torta mojej dcéry


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

takúto parádu mi pripravila moja dcéra, lebo vie, že ja sladké veľmi nemusím

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (8) posledné: 14.8.2013, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Fantastické kysnuté cesto, ktoré sa stále podarí



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto prvé: 15 dkg kryštálového cukru, 1/2 l mlieka, 1 vajíčko, 1 kocka droždia, hrubá múka podľa potreby /cca 10-15 dkg/ ,2 vrecúška vanilkového cukru Cesto druhé: 1 kg polohrubej múky, 1 palmarin, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto prvé:
všetky suroviny zmiešame na cesto,ktoré vyzerá ako klasické palacinkové. Hrubá múka je uvedená od oka,každá gazdinka má nejakú predstavu,ako je tekuté palacinkové cesto a pravdu povediac, každá múka je iná, tak preto neudávam presnú gramáž.

Cesto druhé:
polohrubú múku zmiešame s palmarinom a troškou soli,neľakajte sa,vznikne sypká hmota.

Palacinkové cesto necháme jednu hodinu kysnúť.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 25.9.2013, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Surová domáca zeleninová zmes



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg mrkva, 1/2 kg petržlen, 1/2 kg cibuľa , 1/2 kg kaleráb, 1/4 kg zeler /buľva/ , 1/4 kg pór, 2-3 kelové listy, zelerová vňať, 1/2 kg soli

POSTUP PRÍPRAVY

Postup jednoduchý - všetku zeleninu očistíme, pokrájame na kúsky a pomelieme na mlynčeku na mäso. Potom premiešame so soľou a uložíme do fliaš od majonézy a hotovo. Nesterilizujeme a ni nijako tepelne neupravujeme. Takto naloženú mletú zeleninu používam do základu pod dusené mäso, na dochutenie polievok, jednoducho všade tam, kde sa hodí vegeta. Pri varení opatrne, pretože zmes je poriadne slaná, takže najprv mletú zeleninovú zmes a až potom prípadne dosoliť! Je to jednoduché, vydrží to veľmi dlho /aj dva roky/ bez sterilizovania v komore či v pivnici. a je to bez chémie.Ja som robila z polovičnej dávky a vyšlo mi 5 fliaš od majonézy. Je to naozaj výborná prísada do jedla, robíme ju už roky. Myslím, že poslúži hlavne pre zdravo sa stravujúce rodinky... :)

Napadlo mi doplniť, že sa táto surová slaná zmes môže nechať usušiť v rúre, ale ono sa to spečie do jednej masy a treba to potom nejako rozmrviť - rozmixovať , ale príde mi zbytočné ničiť vitamíny sušením. Ale kto by chcel zdravú klasickú suchú vegetu - dá sa to aj takto upraviť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 29.9.2013, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Výborná chrumkavá pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g hladkej špec. múky, 150 g polohrubej múky, 100 pšenično-ražnej múky, 4 ČL instantného droždia, 1 ČL soli, 1 ČL cukru, cca 200 ml teplej vody, 0,5 dl olivového oleja Na oblohu: 1 konzerva lúpaných paradajok, saláma, klobáska, slaninka, proste podľa chuti, ml. č. korenie, oregano, bazalka, prelisovaný cesnak , strúhaný syr mozarella / kúpila som vo vrecku v Lidli/, čierne olivy

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: všetky tri múky zmiešame so sušeným droždím, osolíme, pridáme postupne teplú vodu, v ktorej sme rozpustili cukor a olej. S vodou opatrne, aby cesto nezostalo veľmi riedke. Poriadne vymiesime, cesto má byť stredne tuhé, nesmie sa lepiť ani na ruky, ani na misku. Necháme pri izbovej teplote kysnúť asi tak jednu hodinu.
Kým kysne, pripravíme omáčku : lúpané paradajky rozmixujeme, dáme do hrnca, pridáme prelisovaný cesnak, sušenú bazalku a oregano, tak po dve ČL, troška ml.č.korenia, troška soli a varíme, kým sa voda neodparí. Kto má, môže použiť hotovú koreniacu zmes na pizzu a nemusí dávať jednotlivé bylinky. Omáčka má byť hustejšia,aby potom nepremočila cesto.
Keď je cesto vykysnuté , vyberieme ho z misky a rukami povyťahujeme na plech pokrytý papierom na pečenie - cesta je dosť na ozaj veľký plech. Ide to úplne super, cesto sa nelepí a je krásne pružné. Potom ho tenulinko potrieme olivovým olejom, pokryjeme celú paradajkovým základom a môžeme zdobiť. Ja som na pol pizze dala kalinku, na pol koridu salámu / tá je pekne pikantná /, čierne olivy, troška slaniky, posypala pizza korením a posypala strúhaným syrom. Necháme ešte nejakých 10 minút podkysnúť, zatiaľ si vyhrejeme rúru na maximálnu teplotu / ja pečiem klasicky v plynovej /, potom šup do rúry a neotvárať! Pečieme asi 10 -15 minút , cesto sa krásne zdvihne a naberie zlatistú farbu. Podľa zafarbenia cesta už odhadnete, či ju treba piecť dlhšie, každá rúra je iná. Teplotu neznižujeme.
Pizza je krásne chrumkavá, vnútri mäkká, akurát ten syr sa pri pečení nejako "stratil", asi by ho bolo treba pridať až v takej polovici pečenia , ale na chuti nestratil, len pizza nemala taký ten ťahavý syrový efekt. Škoda. Ale na prvý pokus som bola s výsledkom spokojná , chuťovo cesto fakt doháňa profi pizze. - v strede tenučká a chrumkavá, na okraji nafúknutá a mäkká.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu