končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MIKULÁŠIKOVIAPOTREBNÉ PRÍSADY 4 lyzice oleja, 1 lyzicka soli, 500g polohr. muky a hruba muka na posypanie dosky, 200 ml mlieka a mlieko na potretie, 1 kocka drozdia, 3 lyzice cukru, 1 vanil. cukor, 2 vajcia. OZDOBENIE: oriesky kesu, tekvicove semienka, lieskove oriesky, mak, mandle... cokolvek co doma najdete POLEVA: 200 g praskoveho cukru, 1 lyzica ribezloveho zele, 2-3 kvapky potrevin. farby, 1 bielok, stipka soli. /ja som zdobila takymi dekorovacimi zdobiacimi trubickami Dr. Oetker kupenymi v tescu - vytlacala som z tubiciek/ POSTUP PRÍPRAVY Plechy valozime papierom na pecenie. Na cesto v mise zmiesame muku s olejom a solou. Pridame 2 vajcia. Mlieko ohrejeme. Drozdie s cukrom a vanil. cukrom rozmiesame v 150 ml vlazneho mlieka a prilejeme k mucnej zmesi. Nadstavcom na miesenie v elek. slahaci spracujeme vsetko na hladke cesto. Podla potreby pridame mlieko, aby cesto bolo makke a co najmenej sa lepilo. Sformujeme ho do gule, prikryjeme utierkou a na teplom mieste nechame kysnut 30 minut. Na pomucenej doske spracuvame vykysnute cesto asi 5 minut a niekolkokrat nim udrieme o dosku. Potom z neho vyvalkame 2 obdlzniky cca 15x30 cm, pokrajame na 14 rovanakych trojuholnikov a rozlozime na plech. Trojuholniky potrieme mliekom. Z orechov, semien... urobime mikulasske tvare. Pecivo nechame kysnut 20-30 minut. Ruru predhrejeme na 200 C a mikulasov pecieme 15-20 minut dozlatista. Nechame vychladnut. Z 50 g prask. cukru, ribezl. zele a niekolkych kvapiek cervenej potr. farby vymiesame polevu a natrieme mikulasske ciapky. Z bielka so solou vyslahame velmi tuhy sneh, do ktoreho prislahame zvysny cukor, kym hmota nie je leskla a nevytvara kopceky. Snehom naplnime zdobiace vrecko a Mikulasov ozdobime. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Kvietky, kvietky a ešte raz KVIETKY... alebo Moja druhá v poradí pre moje slniečko....POTREBNÉ PRÍSADY 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao 300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 125 g masla 6 PL preosiateho práškového cukru, 1 PL medu, 4 PL sušeného mlieka, 1 PL oleja, 1 ČL mandlovej arómy Je to vlastne recept podľa šikovných babuliek na MMB, ja som si vybrala toto super cesto a plnku zase z ineho receptu - spojenie však úúúúžasné a ohurujúce. A marcipán a ozdobovanie.... koooopec trpezlivosti, no som šťastná, že hoci s istými nedostatkami - ale zmakla som to a čo je uuuuplne najdôležitejšie, že dcérka mala tú najkrajšiu radosť vo svojich očkách, keď tortu uvidela a stale ju chodila pozerať do chladničky - tot pre mňa tááá naaaajsamkrajšia odmena. POSTUP PRÍPRAVY KORPUS: 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao Uslahame bielky, pridame polovicu cukru /120g/. V druhej miske slahame zltky s dalsimi 120g cukru, mozeme pridat vanilkovy cukor. Postupne prilievame olej, vodu, muku zamiesanu s praskem do peciva. Nakoniec vmiesime sneh. Tretinu cesta dame spat do nadoby, kde sme slahali bielky a pridame kakao /cca 2 PL/ Do vymastenej a vysypanej formy stiredavo kladieme cesto po lyziciach. Dame na stred formy jednu lyzicu tmavu a na to dve lizice svetleho cesta. Takto to stale opakujeme az do spotrebovania cesta. Nemiesame!!! Tento postup spôsobi ze sa cesto pomaly rovnomerne rozlieva a vytvori po rozkrojeni akesi vrstvy, pruzky. Pecieme vo vyhriatej rure na strednej teplote. PARÍŽSKY KRÉM: 300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 125 g masla Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (13) posledné: 8.2.2009, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
PRAVÉ CURKÁRENSKÉ KÁVOVÉ ZRNÁPOTREBNÉ PRÍSADY CUKRÁRENSKÉ KÁVOVÉ ZRNÁ PLNKA: 1BB puding, 2 polievkové lyžice kávy(nie nesca), 2 žĺtky, 250g práškového cukru, 250g margarínu. FALOŠNY MARCIPAN - MODELOVACIA HMOTA : 1 diel preosiatého sušeného plnotučného mlieka (červená krabica) 2 diely preosiatého práškového cukru, ½ čaj.lyžičky medu, vody podľa potreby. Ja som robila 200 g preosiateho cukru + 100 g preosiateho sušeného mlieka. /ale musela som si zamiesit tuto marcipánovú hmotu na 2 krát/ POSTUP PRÍPRAVY kuk obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 123 návštěvníkov) KOMENTÁRE (76) posledné: 11.7.2014, 12:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MUFFINYPOTREBNÉ PRÍSADY 3 šálky polohrubej múky, 1,5 šálky kryštálového cukru, 1 šálka oleja, 1 šálka mlieka, 6 vajec, 2 ks vanilk. cukru, 1,5 sáčku prášku do pečiva. Do cesta môžeme pridať orechy, kokos, citrónovú kôru... čokoľvek vás napadne. Mne sa najsamviac osvedčila citrónová kôra /kupujem sušenú ako koreninu/, čokoládové čipsy a orechy - mňaaaaam! POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu zmiešame v mixéri - ja olej vlievam potroche už ked sa hmota mixuje. Necháme vymixovať na úúúúplne hladkú hmotu. ... pridáme orechy, čokoládové čipsy alebo čokoľvek chcete a premiešame vareškou. Takto pripravené cesto vlievame do muffinovej formy alebo do iných formičie čo máte po ruke /ja používam aj formy srdcia, mackov.../ Trúbu si predhrejeme na 200C, šupneme do trúby a pečieme na 150-180 C. Keď budete muffinky piecť takto na slabšom, tak sa vám nepopukajú. Muffinky sú úplne jednoduché a veľmi chutné. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |