. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

lucia p. (Ajfelovka) ID 60738
Oblasť: ČESKÁ REPUBLIKA
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 26.9.2008
Naposledy: 30.3.2013 9:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 21
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Mleté mäso zo šťavou



POTREBNÉ PRÍSADY

Ingredience: 1 kg mletého mäsa, 3 pomleté rohliky, 2 vajcia, soľ, čierne mleté korenie, majoránka, oregáno, mletá rasca, 2 strúčky cesnaku, 1 menšia cibuľa, strúhanka a vajcia na obaľovanie. | Šťava: 1l vody, 3Pl kečupu, 3Pl horčice, 1Pl sójovej omáčky, oregáno, tymián, soľ, mleté čierne korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny spolu zmiešame. Vytvarujeme rezne, obalíme v strúhanke, namočíme do rozšľahaných vajec a zprudka opečieme. Poukladáme na pekáč. Pripravíme si šťavu: zmiešame všetky suroviny z ingrediencii na šťavu a zalejeme mäso až povrch...., zakryjeme vrchnákom, alebo alobalom, aby sa šťava nevyparila. Pečieme 1hod. a 10min. pri teplote 200 stupňov. Podávame zo zemiakovou kašou. Moje deti tieto rezne zbožňujú lebo sú mäkké a zo šťavou chutia baječne. Dobrú chuť:))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 10.6.2016, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Výborný gulášik



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g bravčového pleca, 300 g udeného bôčku, 300 g cibule, 1 plechovka fazulí, 1 plechovka krájaných paradajok, 1 bal. guľašového korenia, olej, soľ, korenie, 5 Pl hlad. múky, 1 masox, chilli omáčka.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso a bôčik nakrájame na rovnaké kocky, mäso osolíme a okoreníme. Nakrájanú cibuľu orestujeme, pridáme mäso, guľášové korenie a masox, zalejeme vodou a dusíme do mäkka. Pridáme orestovaný bôčik a spoločne dusíme 10 min. Potom pridáme fazule a paradajky /bez nálevu/. Necháme prejsť varom a potom zahustíme múkou rozmiešanou vo vode do hladka. Varíme ešte 15 min. Hotový guľáš na tanieri ozdobíme kolieskami cibule a kyslou uhorkou. podávame s chlebom, zemiakmi alebo haluškami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiakovo - bylinkové toliare



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g zemiakov, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 mrkvy, za hrsť nasekanej petržlenovej vňate, tymián, 1 Pl masla, 1 Pl kyslej smotany, 2 vajcia, 220 g poloh. múky, soľ, korenie, muškátový oriešok.

POSTUP PRÍPRAVY

Celé umyté zemiaky uvaríme a ešte teplé roztlačíme. Mrkvu nastrúhame, cibuľu a cesnak nadrobno nakrájame a krátko opražíme na masle. Prisypeme bylinky. Zmes potom zmišame s kyslou smotanou, vajcami a múkou. Zo zmesi formujeme toliariky a upečime. Podávame s čerstvou zeleninou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Bylinkový rezeň



POTREBNÉ PRÍSADY

Zväzok petržlenovej vňate, žerucha, 150 g tvarohu, 4 morčaci rezne, 3 Pl oleja na opekanie, malá hlávka šalátu, 1 zelená paprika, 1 cibuľa, 4 Pl repkového oleja, 4 Pl vínneho octu, soľ ,korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame tvahoh s ptržlenovou vňaťou a žeruchou, osolíme a okoreníme. Rezne narežme tak, aby sme do nich môhli vložiť tvarohový krém a spojíme ich špáratkom. Potom rezne opekáme asi 15 min. na oleji. Papriku, cibuľu a šalát očistíme a nakrájame na drobno. Zleninu zalejeme zmesou oleja, octu a soli. podávame s rezňom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Udené s pórom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 pór, 2 jablká, 2 Pl olivového oleja, 1 Čl majoránky, 40 g strúhanky, soľ, korenie, 1 1/2 udeného rolovaného pleca, 1 citrón, 1 Čl chrenu, 200 g kyslej smotany.

POSTUP PRÍPRAVY

Pór nakrájame na kolieska, jablká zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky. Na panvici rozohrejeme olej, krátko na ňom opečieme pór, jablká, majoránku a strúhanku. Zms okoreníme a osolíme. Rúru predhrejeme na 150 °C. uUduné plece vložíme do pekáča, nanesieme naň pripravenú zmes a k mäsu ju pritisneme. Zvoľna pečieme v rúre asi 2 hod. Z citróna vylisujeme šťavu a rozmiešame ju v kyslej smotane s chrenom. Osolíme a okorením. Udené plece necháme celkom vychladnúť, potom ho nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky. Podávame s pripravenou chrenovou omáčkou a zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tvarohová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

2 bal. piškótov, 1/2 kg tvarohu, 4 dl mlieka, 2 vajcia, 1 hera, 2 bal. vanilkového cukru, 2 dl práškového cukru, 4 Pl rumu, 10 g svetlej želatiny, 1 Pl kakaa, ovocie /jahody, ananás, marhule, broskyňe /, šľahačka na ozdobenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Želatinu namočíme na noc do 2 dl horúceho mlieka a želatinu rozmiešame v mixéry. Pridáme cukor, vanilkový cukor, rum, vajcia a striedame po lyžičkách tvaroh a zmäknutý tuk. Všetko dobre rozmiešame. Tvarohový krém rozdelíme na 3 časti. Väščiu tortovú formu vyložíme mikroténovou fóliou. Dno vyložíme tesne vedľa seba piškótmi a zalejeme 1 časťou tvarohového krému. avrch rozložíme ovocie a zalejeme 2 časťou tvarohového krému. Opäť rozložíme vrstvu piškótou a ovocie a zalejeme 3 časťou krému, do ktorého sme jemne zamiešali kakao. takto pripravenú tortu dáme do chladničky. Po vychladnutí ozdobíme šľahačkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepečená mokka torta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 bal. detských piškótov, 100 ml silnéj kávy, 1 Pl rumu. Krém: 250 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 300 g Lučiny, 3-4 Pl práškového cukru. Na zdobenie: nastrúhaná čokoláda.

POSTUP PRÍPRAVY

Stužovač rozmiešame v smotane a tú potom ušľaháme do tuha. Lučinu rozotriem s cukrom a zjemníme s ušľahanou šľahačkou. Piškóty namočíme do kávy zmiešanej s rumom a vyložíme s nimi spodok i steny roztvárateľnej tortovej formy. Vrstvu piškótou pokryjeme časťou krému, ten prekryjeme časťou krému, ten prekryjeme vrstvou piškótou namočených v káve a potreme ostatným krémom. Tortu posypeme nastrúhanou čokoládou a dáme do chladničky stuhnúť a odležať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omáčka z jogurtu a mrkvy



POTREBNÉ PRÍSADY

6-7 mrkví, 1 veľký jogurt, cesnak, soľ, olivy.

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu ošúpme a nastrúhame, orestrujeme na chvíľu na troche oleja. Potom zmiešame s jogurtom, do ktorého sme zamiešali cesnak a trochu soli. Na povrchu ozdobíme olivami. Podávam k hlavnému jedlu. Takto si pripravíme omáčku aj z cvikly, ktorú ale nerestujeme, lebo ju pred ošúpaním povaríme do mäkka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapečená ryža so slaninou a šampiónmy



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g ryže, 150 g sterelizovaných šampiónov, 50 g slaniny, 1 cibuľa nakrájaná na pol kolieska, 1 kyslá smotana, soľ, korenie, 1 paprika, ružičkový kel, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Na kocky nakrájanú slaninu orestujeme, pridáme cibuľu a šampióny. Osolíme, okoreníme, pridáme ružičkový kel a nakrájanú papriku. Do tejto zmesi vysypeme uvarenú ryžu a vložíme do rúry asi na 10 min. zapiecť. Vytiahneme z rúry, zaljeme smotanou a ešte zapečieme asi na 5 minút v rúre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zapečné kuracie srdcia



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracích sŕdc, 500 g brokolice, 1 konzervu lúpaných paradajok, 1 cibuľu, 100 ml bieleho vína, 200 ml vývaru, 250 ml bešamelovej omáčky, 1 žĺtok, 100 g tvrdého strúhaného syra, štipku strúhaného muškátového oriešku, 2 Pl nasekanej petržlenovej vňate, 2 Pl masla, maslo na vymazanie a strúhanku na vysypanie zapekacej misy, soľ, korenie. Bešamelová omáčka: 500 ml mlieka /popríp. zeleninový vývar /, štipku strúhaného muškátového oriešku, 1 Pl nasekanej petržlenovej vňate, 50 g masla, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

najprv si pripravíme bešamelovú omáčku: maslo rozohrjme a za stálho miešania pridáme múku. Získame svetlú záprašku, ktorú zriedime mliekom a za občasného miešania varíme na miernom plameni do zhustnutia. Nakoniec omáčku trocha osolíme, okoreníme muškátovým orieškom, prisypeme petržlenovú vňať a ešte 2 nim. povaríme. Na masle zpeníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené celé srdcia, podlejeme vínom a necháme chvíľu dusiť. Potom pridáme olúpané a nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom a pozvoľna dusíme do mäkka. Keď srdcia takmer zmäknú, pridáme k nim na ružičky rozobratú brokolicu a dodusíme spoločne. Zmes potom vložíme do maslom vymazanej a strúhankou vysypanej zapekacej misy a zalejeme bešamelovou omáčkou rozmiešanou so žĺtkom, syrom, štipkou muškátového orieška a naskanou petržlenovou vňaťou. V stredne rozohriatej rúre pečieme do zlatova. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi alebo ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu