. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana M. (marjo) ID 54254
Oblasť: Michalovce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.8.2008
Naposledy: 4.3.2014 14:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

TORTY

Torta na svatbu


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Táto torta je zo 14 piškótových ciest po 8 vajíčka, vanilková plnka a marhuľový džem. Dala mi riadne zabrať.
Ale úspech a chuť bola ocenená.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 20.9.2009, 23:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Plnené turecké bagety



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 30 dkg celozrnej /tmavej/ múky, 20 dkg polohrubej /bielej/ múky, 1 kocka droždia, 1 KL soli, 2 KL kryš.cukru, 2 PL olivového oleja, 3/4 šálky vlažnéhho mlieka, 1 šálka vlažnej vody. Na plnku: 40 dkg syra GOUDA vcelku, 1/2 KL bieleho mletého korenia, 2 KL PIZZA korenie, 2 vajíčka, 2 hrste petržlenovej vňate. Sézam na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Prísady na cesto spracujeme ako na klasické kysnuté cesto, ak sa Vám zdá, že je cesto tuhé prilejte ešte vodu, cesto nesmie byť veľmi tuhé - necháme vykysnúť.
Medzi tým si do misky nastrúhame na hrubšom strúhadle syr, pridáme 2 bielky, nakrájanú petržlenovú vňať, koreniny a vidličkou premiešame.

Keď nám cesto pekne vykyslo, pomúčime si dosku a cesto vysypeme na ňu. Z cesta si odoberieme kúsok asi ako veľkosť šišky a rozvaľkáme ho na ovál. Do prostriedka dáme syrovú plnku, kraje oválu zdvihneme a spojíme nad plnkou - vzniknú nám bagetky.
Tieto bagetky uložíme na plech, ktorý sme natreli olejom a necháme asi 10 minút odpočívať. Potom ich potrieme rozšľahanými žĺtkami, ktoré nám zvýšili, posypeme sézamom a vložíme do vopred vyhriatej rúry.
Po vybratí upečených bagetiek ich porosíme trochou vody a dáme na ne alobal. Na alobal dáme ešte utierku, aby nám zostali mäkké. Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.
Sú skutočne fantastické.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.6.2009, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Rizoto zo sušených húb s bielym vínom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrsť sušených húb, 1/2 l kuracieho vývaru z bujónu, 2 dcl bieleho vína, 20 dkg ryže, 2 ks paradajky, 2 ks cibule, 3 strúčiky cesnaku, 8 lístkov bazalky, 1 menšia viazanička petržlenovej vňate, 1 mladá vetvička rozmarínu, 2 PL oleja, 1 KL masla, 15 dkg ementálu, soľ, biele korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Prepláchneme si ryžu a necháme ju odkvapkať. Medzi tým si sušené huby zaleje vriacou vodou a necháme 15 min napučať.
Do panvice si dáme olej a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak. Podusíme do sklovita, potom pridáme nakrájané lístky bazalky, rozmarínu, paradajky /na malé kocky/, a vyžmýkané huby - trocha podusíme a prisypeme odkvapkanú ryžu. Podotýkam, že všetko stále miešame a počas dusenia musí byť panvica odkrytá. Keď nám ryža stiahne tekutiny, podlejeme ju bielym vínom, pridáme soľ a biele korenie podľa chuti. Keď sa nám víno odparilo, ryžu budeme podlievať stále po troche slepačím vývarom cca 15 až 18 minút /stále miešame/.
Pred dokončením /ryžu musíme ochutnať/ zložíme panvicu zo sporáka, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a 1 KL masla. Všetko dobre premiešame, na vrch panvice teraz rozprestrieme papierovú kuchynskú utierku a zakryjeme ju pokrievkou. Necháme cca asi 8 min odležať. Odkryjeme pokrievku a kuchynskú papierovú utierku vyhodíme - tá nám nasiakla prebytočnú paru. Môžeme servírovať rizoto.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.5.2013, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Tvarohový šalát so zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 mäkký nízkotučný tvaroh, 1/2 hlávky novej kapusty, 1 šalátová uhorka, 2 paradajky, 2 ks mrkvy, 4 uvarené vajíčka na tvrdo, zelená vňať z cibuľky, trocha zeleného kôpru, 1 biely jogurt, podľa chuti soľ, ocot, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Nastrúhame kapustu, uhorky, mrkvu a vajíčka na rezančeky, trocha osolíme a premiešame. Necháme odstáť asi 10 minút. Potom pridáme nakrájané paradajky na kocky, nakrájanú cibuľovú a kôprovú vňať, 1 biely jogurt a tvaroh. Všetko dôkladne premiešame. Dochutíme ešte trochou octu a cukru /ak treba tak aj soľ/ a podávame.
Šalát sa hodí k mäsu, zelenine, zemiakom a je veľmi zdravý.
Foto som ani nestihla spraviť - už ho nebolo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

hrianky so zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

7-8 väčších zemiakov pokrájaných na kocky, 7 dkg, masla, 2 PL olivového oleja, 1 tavený syr v črievku, 1 konzerva šampiňónov (prípadne čerstvé pokrájané na plátky), 2 cibule pokrájané na mesiačiky, 2 dcl bieleho vína, sušený cesnak, soľ, čierne mleté korenie, 1 kl sušeného estragónu, pečivo (môže byť aj staršie - toustový chlieb, bageta, rožky, sendvič), petržlenová vňať, parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

Pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Na panvicu si dáme olivový olej, maslo a necháme dobre prehriať, pridáme pokrájanú cibuľu a zľahka ju orestujeme. K nej pridáme odkvapkané šampiňóny a asi 10 minút ich orestujeme, pridáme soľ, korenie a podlejeme vínom - necháme dusiť kým sa víno neodparí. Nakoniec pridáme estragón a sušený cenak podľa chuti.
Uvarené zemiaky scedíme, do horúcich vytlačíme tavený syr a len vidličkou ich pomačkáme aj so syrom, aby ostali aj malé kúsky zemiakov, syr sa dobre rozpustí v horúcich zemiakoch. K nim pridáme šampiňónovú zmes a premiešame.
Pečivo opečieme v hriankovači, prípadne v rúre na plechu, ktorý vyložíme papierom a na opečené hrianky dáme vrstvu zmesi, posypeme strúhaným parmezánom a pokrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame teplé.
Kto nemá rád huby, môže namiesto nich pridať olivy, ale potom pozor na soľ, olivy zvyknú byť slané.
Toto jedlo je rýchle a veľmi chutné, aj keď čakáte návštevu tak si hrianky ako chuťovky môžete vopred pripraviť a potom ich len zohriať v mikrovlnke.

Ja som vyskúšala aj inú verziu bez dusenej zmesi s vínom.
Do uvarených zemiakov som dala tavený syr, asi 1/2 črievka pečeňovky, salámku humenský ščipák pokrájanú na pásiky a sušený majorán. Aj táto verzia sa osvedčila.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Špagety s hráškom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie špagiet, 1/2 sáčka mrazeného hrášku, 1 PL soli, 1 KL oleja, 1 KL vegety, 2 KL sušeného cesnaku, 1 KL korenia kuře-tabaco, 1 PL horúceho rozpusteného masla, čerstvá petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Špagety uvaríme vo vode s 1 KL oleja a 1 PL soli, pred ich dovarením prysypeme k nim do hrnca hrášok a necháme asi 2 minúty.
Uvarené špagety aj s hráškom scedíme a prepláchneme v teplej vode. Scedené dáme do misy, pridáme ostatné koreniny a rozpustené maslo. Všetko premiešame a naservírujeme na taniere. Vrch posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a mňáááááááááááááám.
Kto mieša bielkoviny so sacharidami tak si môže špagety posypať nastrúhaným parmezánom.
Tento recept je vhodný aj na 90-dňovku, akurát namiesto masla pridáme olivový olej.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Hrianky s tuniakom a paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Upečený hriankový chlieb v hriankovači, 6 ks paradajok, 1 tuniak vo vlastnej šťave, 4 strúčiky cesnaku, 2 KL majoránky /môže byť aj čerstvá/ 2 KL olivového oleja, soľ podľa chuti /podľa toho či je tuniak slaný alebo nie/, čerstvá nasekaná petržlenová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté paradajky si nakrájame na maličké kocky a vložíme do sklenej misky, pretlačíme cesnak, pridáme tuniaka, z ktorého vopred zlejeme šťavu /tú nám pustia paradajky/, majorán a olivový olej, soľ - podľa chuti. Všetko premiešame, necháme odstáť asi 15 minút a navrstvíme na upečené hrianky. Vrch posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Je to výborné aj na osviežujúci obed alebo večeru.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 8.8.2008, 13:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Smotanová cuketa



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšia cuketa, 2 PL oleja, 1 cibuľa, 1 KL soli, 2 ks bobkového listu, 2 ks nového korenia, 1 kyslá smotana, 1 biely jogurt, kôpor /kto nemá rád nemusí byť, ale je to oveľa chutnejšie s ním), kryštálový cukor a ocot podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketu dobre umyjeme, rozrežeme ju na polovicu, ak má veľké jadierka, tak ich lyžicou vydlabeme. Cuketu postrúhame na väčšie rezance.
V kastróli si rozpálime olej, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a do sklovita opražíme. Pridáme postrúhanú cuketu a zamiešame. Potom pridáme soľ, bobkový list, nové korenie a udusíme vo vlastnej šťave. Za 10 - 15 minút rozmiešame smotanu s jogurtom a vlejeme do cuketovej zmesi.
Necháme prejsť varom a dochutíme cukrom a octom.
K tejto smotanovej cukete sa hodía hrianky, môžme to servírovať aj s volským okom, alebo opečenou párkou.
Najlepšie je to len s hriankou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu