končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
RYŽA A CESTOVINY |
Rychla cestovinova vecera (alebo obed?) so surovou zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny podla chuti, resp. co da kuchyna, makky syr (lepsi v crievku), olivovy olej, vajcia, sol, cibulka, zelenina, ktora chuti cerstva a mame ju doma (teraz som mala redkvicku, pierka z mladej cibulky), kecup POSTUP PRÍPRAVY Dame si uvarit cestoviny do osolenej vody. Medzitym poprazime na troche olivoveho oleja cibulku, pridame vajicka osolime a urobime si prazenicu. Nakrajame na malicke kusky zeleninu. Uvarene cestoviny zmiesame s prazenicou, nakrajanou zeleninou, makkym syrom a 1 alebo 2 lyzicami kecupu (kto ma rad moze byt aj viacej). A HOTOVO !!! Mnozstva som zamerne neudavala, lebo kazda gazdinka vari pre iny pocet ludi a uz sama vie odhadom, kolko coho treba dat . Moj maly vymyselnik sa nevie dojest tejto dobroty. Prajem dobru chut ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.4.2011, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ohurujúci krémešPOTREBNÉ PRÍSADY 8dcl mlieka, 2 žĺtka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 150g práškového cukru, 2 šľahačky (v kelímku alebo práškové, ja používam práškové), Palmarín, medovníkové pláty (niekedy používam aj dobošové) POSTUP PRÍPRAVY Je to vynikajúci zákusok, nenáročný na prípravu ... Do mlieka dáme žĺtka, vsypeme Zlatý klas, vanilkový cukor, múku, práškový cukor a celé to poriadne zamiešame, najlepšie mixérom. Hotovú zmes uvaríme. Treba dávať pozor a svedomito miešať, aby nám neprihorela. Uvarený krém dáme vychladiť. Zatiaľ si urobíme šľahačku, práškovú podľa návodu, do kelímkovej vsypeme pred šľahaním za špic noža sódy bikarbóny. Potom sa vrátime k tvorbe krému ... Rozmixujeme Palmarín, počas mixovania pridávame VYCHLADNUTÝ krém po lyžičkách. Treba zdôrazniť, že krém pridávame po troškách do Palmarínu. Po vyšľahaní krému začneme vrstviť ... na spodok položíme 2 pláty, na nich nanesieme krém, potom šľahačku a na vrch položíme zvyšné 2 medovníkové pláty. Vrch buď necháme tak ako je alebo posypeme práškovým cukrom alebo dáme čokoládovú polevu, fantázii sa medze nekladú. Hotový krémeš vložíme na niekoľko hodín do chladničky, ak to vydržíte, ideálne je 24. Potom sa už len pustíme do hriešne kalorického zákusku. Prajem sladké maškrtenie ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 13.6.2013, 15:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krehký jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g práškového cukru, 1 vajce, 1 žĺtok, 70 g masla, 350 g polohrubej múky, 2/3 prášku do pečiva (PDP), 7 polievkových lyžíc mlieka alebo smotany (ja dávam mlieko), lekvár alebo marmeláda, jablká MRVENIČKA: 150 g hrubej múky, 70 g práškového cukru, 1 žĺtok, 70 g masla POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám od mamky, je veľmi jednoduchý a ako deti sme sa tohto koláča nevedeli dojesť (ostalo to dodnes). Cukor s maslom do penista vymiešame, pridáme vajce, žĺtok, mlieko a múku, do ktorej sme primiešali PDP. Podľa receptu hotové cesto rozotrieme na vymastený a múkou vyspaný plech. Je to riadna makačka a je preto nechám cesto odležať a stuhnúť do chladničky. Vtedy sa dá pekne rozvaľkať a položiť na plech. Potom povrch cesta potrieme marmeládou. Jablká očistíme, rozkrájame na polovice alebo štvrtinky, jaderníky vyberieme a povrch narežeme niekoľkými súbežnými rezmi. Jablká poukladáme na cesto potreté marmeládou a posypeme mrveničkou. Mrveničku urobíme z uvedených surovín. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C (teplovzdušná 160°C) asi 20-25 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 26.2.2012, 8:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Vonave kolacikyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g polohrubej muky, 1 cajova lyzicka prasku do peciva, 70g praskoveho cukru, 1 vajce, 1 zltok, 60g pomletych mandli, 170g masla, 2 vanilkove cukry, 30 az 40 g olupanych mandli, 3 cajove lyzicky medu, 2 az 3 polievkove lyzice pomarancovej stavy, praskovy cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Aj ked je uz davno po Vianociach, tieto kolaciky sa daju chrumat cely rok ... Z muky, prasku do peciva, praskoveho cukru, vanilkovych cukrov, vajicka, zltka, pomletych mandli a masla vypracujeme cesto, ktore dame na 30 minut do chladu. Potom z neho odoberieme mensie kusky, ktore vytvarujeme do gulicky (resp. okruhleho tvaru) a tie poukladame na plech vylozeny papierom na pecenie. Do kazdej gulky mierne vtlacime olupanu mandlu. Rozpustime si med s pomarancovou stavou a touto zmesou potrieme kazdy kolacik. Vlozime do vyhriatej rury a upecieme pri teplote 180°C. Cela domacnost bude vonavucka ... Na zaver posypeme praskovym cukrom (nemusime, aj bez neho su chutne). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 24.1.2011, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Bananove plackyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 banany, 150g polohrubej muky, 100ml mlieka, 2 vajcia, 1 lyzicka prasku do peciva (PDP) POSTUP PRÍPRAVY Vymixujeme banany, vajcia a mlieko. Potom pridame muku s PDP, vznikne trosku hustejsie cesto. Cukor nam netreba, banany su sami o sebe sladke. Pecieme na oleji, kto ma panvicu na lievance, ulahci si robotu. Hotove placky ozdobujeme a dochucujeme podla fantazie. My sme si ich natreli nutelou, tlapli slahacku a jahody (ja viem, kaloricka bomba jak svina!!!). V jednoduchsej verzii staci pocukrovat. Kto chce mat placky o nieco zdravsie, polohrubu muku moze nahradit ovsenymi vlockami. Prajem prijemne maskrtenie! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 12.3.2013, 13:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie maso na horcicovo-kecupovej omackePOTREBNÉ PRÍSADY kuracie maso (teraz som mala prsia), cibula, olej, sol, cervena paprika, bazalka, skorica, muka (na zahustenie omacky), horcica, kecup, citron POSTUP PRÍPRAVY Nie je to nic svetoborne, ale hadam niekoho tento recept zaujme a zachuti mu... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 26.2.2011, 18:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
natahovacia polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne velky por (kto chce mat viac porovu, tak aj 2), zemiaky, 1 kyslu smotanu, maslo, 1 vajce, hladku muku, koreniny podla chuti, kopor (nemusi), sol, tvrdy syr na nastruhanie POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si ocistime a nakrajame na kocky, por narezeme na kolieska. Do hrnca dame asi jednu lyzicu masla a roztopime ho. Pridame nakrajany por a kratko poprazime. Potom pridame zemiaky a zalejeme vodou. Osolime podla chuti, ale treba ratat s tym, ze samotny syr je uz dost slany. Varime, kym nie su zemiaky makke. V miske si rozmiesame kyslu smotanu s vajickom (zjemni polievku) a hladkou mukou na zahustenie polievky. Ja pridavam tak 3 lyzice, kto chce mat hustejsiu, da muky viac. Ak je smotana s prisadami velmi husta pridame troska vody. Celu tuto zmes za staleho miesania nalejeme do polievky. Nakoniec pridame koreniny (nemusime), ja davam jednu cajovu lyzicku kopru (kto ho nema rad, nech vynecha). Chvilu povarime a polievka je hotova. Podavame este horucu. Na vrch posypeme tvrdym struhanym syrom. Ten je potom dobre zamiesat dovnutra, teplom sa roztopi a krasne sa natahuje. Deti velmi bavi papat natahovaciu (soplikovu, ospravedlnujem sa za vyraz) polievocku. Prajem dobru chut! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 26.5.2010, 11:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
slana torta 2PRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY postup je skoro identicky ako pri prvej torte, len som pouzila trosku ine prisady. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 6.5.2010, 21:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
moja prva slana tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Toastovy chlieb – biely 250g, Toastovy chlieb – tmavy 250g, Liptovska salama cca. 100g, Šunkova salama 100g, Nitran salama 100g, Tokajska salama 100g, Vlassky salat cca. 400g, Syr Eidam 45% cca. 400g - na obalenie torty,ale aj dovnutra, Makky syr Favorit 1 krab., Korbaciky – tie boli na ozdobu asi 3ks, Smotanove natierkove maslo Mana 2ks, Natierkove maslo Mana – pazitkove 1ks, Natierkove maslo - cesnakove 1ks, Bryndzova natierka 100g – nakladana, Zelenina podla vkusu a chute – na ozdobu (ja som mala olivy, paradajky, mladu cibulku) POSTUP PRÍPRAVY Hotova torta mala vahu priblizne 2,5kg. Mozu sa pouzit lubovolne suroviny podla fantazie. Ak nechceme robit ozdoby ako su ruzicky a podobne, netreba tolko salamy a sunky. Ja som vrstvila nasledovne: Bryndzova natierka-sunka-Cesnakova natierka-Biely toast. chlieb-Makky syr-salama-Vlassky salat-Tvrdy syr-Pazitkova natierka-Tmavy toast.chlieb-Makky syr-Lipt. salama-Smotanova natierka-Biely toast.chlieb. Pri vrstveni je dobre vzdy natriet toast chlieb nejakou natierkou, aby to lepsie drzalo – z oboch stran. \r\nAk davame vrstvu salatu, treba ju niecim pevnym, napr. syrom, sunkou alebo aj hrubsou vrstvou natierky oddelit od chleba, aby chlieb velmi nenasiakol a nerozmocil sa. Ak sme skoncili s vrsvenim, celu tortu potrieme nejakou natierkou a obalime platkami tvrdeho syra. Je aj recept ako tvrdy syr roztopit a vytvorit suvislu vrstvu, ale takto je to jednoduchsie. Komu sa chce experimentovat, navod najde na nete... Ozdobujeme podla fantazie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 11.2.2013, 14:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |